15 Decembrie 2016 publicat în Social 37 share-uri

Avem atatea si atatea motive de a sarbatori si de a nu ne opri aici. Acesta este un articol care doreste sa ilustreze pasii importanti pe care i-am facut in anul 2016 din punct de vedere ecologic, politic si social!

31. Norvegia a devenit prima tara din lume care a ajuns la un nivel 0 de defrisari.
32. In luna iulie 2016, 800.000 de voluntari din India au plantat 50 de milioane de copaci intr-o singura zi. Aceasta tara are un plan de a reimpaduri 12% din suprafata sa.
33. Cetatenii din Mumbai au participat la cea mai ampla ecologizarea a unei plaje, din toata istoria omenirii, reinoind mai mult de 40.000 de tone de gunoi.

Anul 2016: PROGRES POLITIC SI SOCIAL IN LUME

34. In anul 2016, pentru prima data suma necesara pentru eradicarea saraciei a devenit mai mica decat suma care este cheltuita pe ajutoare internationale.
35. Fenomenul foametei globale a atins cel mai mic procent din ultimii 25 de ani.
36. Statul Myanmar a avut primele alegeri democratice dupa 50 de ani.
37. Rata persoanelor de culoare incarcerate in Statele Unite a scazut.
38. In anul 1990, 60% dintre oamenii Asiei de Est traiau in situatii de saracie extrema. In anul 2016, aceasta proportie a ajuns la 3,5%.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

39. Rata persoanelor fara adapost din Statele Unite a scazut pana la 35% din anul 2007 si pana acum, iar orasul Los Angeles a investit 1,2 miliarde pentru a-I ajuta pe oamenii strazii.
40. Taiwanul este pe punctul de a devein prima tara asiatica care va legaliza casatoria persoanelor de acelasi sex.
41. Gambia si Tanzania au interzis casatoria cu copii, dupa un lobby sustinut al organizatiilor nonguvernamentale.
42. In luna Iunie a anului 2016, dupa ani si ani de eforturi, interzicerea mutilarii genitale a femeilor in Africa a inregistrat o mare victorie odata cu promulgarea unei legi continentale, de catre Parlamentul Pan African.
43. Germania a facut progrese in eradicarea culturii violului, introducand o lege care ofera o definitie cu privire la ceea reprezinta crimele sexuale si consimtamantul.
44. La doua saptamani inainte de #Brexit, Uniunea Africana a anuntat un nou pasaport African care le permite detinatorilor sa intre in cele 54 de state member, fara viza.
45. Statele Unite ale Americii a introdus pranzuri sanatoase pentru mai mult de 30 de milioane de copii si este pe cale sa interzica grasimile trans.
46. Italia a devenit ultima mare tara Vest-Europeana care a recunoscut uniunile consensuale dintre persoanele de acelasi sex.
47. Danemarca a devenit prima tara care nu mai defineste transgenderii ca fiind bolnavi mental. Iar Canada a anuntat o lege impotriva discriminarii persoanelor trans-gender.
48. In Decembrie, Gambia ne-a aratat ca votul conteaza si ca dictatorii pot cadea.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Anul 2016: LUMEA ESTE UN LOC MAI PUTIN VIOLENT

49. Odata cu sfarsitul razboiului din Columbia in 2016, toate razboaiele din lume afecteaza acum mai putin de o sesime din populatia lumii.
50. In aprilie, un nou raport a aratat ca pedeapsa capitala a devenit ilegala in mai mult de jumatate dintre tarile lumii.
51. Orasul Juarez, din Mexic este cunoscut ca fiind cel mai periculos oras al lumii. In anul 2016, rata de criminalitate a scazut, iar rezidentii au inceput sa se simta mai in in siguranta, conform National Geographic.
52. In Olanda, o treime din inchisorile tarii sunt goale, cu rata criminalitatii scaznd pana in anul 2016 cu 25%, in ultimii 8 ani.
53. In luna iulie, Statele Unite, Mexic si Canada au realizat un acord prin care 50% din electricitatea lor sa fie regenerabila.

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri