15 Decembrie 2016 publicat în Social 37 share-uri

Avem atatea si atatea motive de a sarbatori si de a nu ne opri aici. Acesta este un articol care doreste sa ilustreze pasii importanti pe care i-am facut in anul 2016 din punct de vedere ecologic, politic si social!

Social: In ce domenii am progresat in 2016?

Din multe puncta de vedere, anul 2016 nu a parut sa fie cel mai optimist an in ceea ce priveste soarta omenirii. Obiceiul mass-mediei este acela de a ne informa mai degraba cu privire la aspectele negative ale societatii si mai rar acela de a celebra reusitele noastre si iata de ce, de multe ori, fluxul de stiri ne-a facut sa ne simtim neputinciosi si deprimati. Avem insa atatea si atatea motive de a sarbatori si de a nu ne opri aici.

Acesta este un articol care doreste sa ilustreze pasii importanti pe care i-am facut in anul 2016 din punct de vedere ecologic, politic si social!

ANUL 2016: ECOLOGIE

1. Provincia canadiana British Columbia a pus sub protectia legii 85% din cea mai mare padure de zona temperata din lume, cea care este si casa speciei rare de urs cunoscut ca Ursul Spirit.
2. In luna Februarie a anului 2016, Peru si Bolivia au semnat un acord de 500 milioane de dolari pentru protejarea Lacului Titicaca.
3. In luna Martie 2016, Guvernul SUA a abandonat planul sau de a extrage petrol si gaze din apele Oceanului Atlantic, revenind asupra deciziei pe care o luase in anul 2015.
4. Dupa aproape treispezece ani de negocieri dificile, Malaisia a fost de accord asupra unui parc marin de 1 milion de hectare, care este un gest de pionierat in conservarea faunei si florei acvatice.
5. In anul 2016, mai mult de 20 de tari au donat 5,3 miliarde de dolari pentru conservarea oceanelor. Astfel s-au creat 40 de noi sanctuare, acoperind o arie de 3,4 milioane patrati de kilometri.
6. Pe coasta Antarcticii exista acum, cea mai mare rezervatie marina.
7. Noi cercetari arata ca poluarea cu acid in atmosfera se apropie de nivelul care exista inainte de industrializare, in anul 1930.
8. In anul 2012, Statele Unite si Mexic au semnat un proiect bilateral fara precedent, pentru salvarea raului Colorado. In anul 2016 au fost anuntate rezultate uimitoare.
9. In luna Noiembrie, administratia Obama a interzis explorarea si sondarea pentru petrol si gaze in Oceanul Arctic, pana in anul 2022.
10. Romania: In Februarie 2016, Ministerul Culturii a adaugat regiunea Rosia Montana, pe lista candidaturilor la Patrimoniul UNESCO - un mare succes al societatii civile din Romania.
11. Romania: Victorie a societatii civile pentru protejarea animalelor salabtice din padurile Romaniei. Pe 4 octombrie 2016, in urma presiunii publice si a celor peste 5000 de mesaje primite de la cetateni, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer a declarat ca a suspendat Ordinul de Ministru care urma sa permita impuscarea a 1691 de animale strict protejate. Acest lucru inseamna ca vanatoarea pentru trofeu este interzisa si nu se mai dau cote colective de vanatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Anul 2016: INCALZIREA GLOBALA

12. Acordul de la Paris a devenit cel mai rapid si amplu tratat al Natiunilor Unite, din istoria recenta a Omenirii, cu impact la nivel international.
13. Emisiile de carbon nu au mai crescut in anul 2016. Este al treile an consecutiv cand emisiile de carbon au stagnat.
14. Datorita inovatiei tehnologice si suportului politic din intreaga lume, energia regenrabila devine tot mai favorizata, in fata oricarei alte forme de electricitate, incuzand carbunele.
15. Guvernul chinez a pus interdictie asupra deschiderii unor mine de carbine si si-a dublat targetul pentru energia regenerabila, pana in anul 2020.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri