Foarte multa lume aplauda ce s-a intamplat in Statele Unite, facand loc unui discurs care reduce libertati castigate in ani grei si facand ca imaginea unor mari oameni din istoria noastra politica si culturala ca Martin Luther King, Susan B. Anthony, Nelson Mandela, Gandhi, Maya Angelou, Immanuel Kant, Harriet Taylor Mill, Viktor Frankl si multi, multi altii si multe, multe altele sa paleasca dupa o noapte de alegeri in Statele Unite ale Americii.

SE INTAMPLA IAR SI IAR…

Ideea mea este ca acesta este un ciclu, spune Tobias Stone. Se intampla iar si iar, dar cum majoritatea oamenilor au doar 50-100 de ani de perspectiva istorica nu observa ca se petrece iar. Asa cum s-au intamplat evenimentele Primului Razboi Mondial, au fost doar cateva minti briliante care au inceput sa avertizeze ca ceva este in neregula si ca panza de tratate internationale ale Europei poate duce la razboi, dar au fost dezmintiti ca isterici, nebuni sau prosti asa cum se intampla mereu, asa cum oamenii care se ingrijoreaza acum de Putin, Brexit si Trump nu sunt luati in serios.

Un fapt minor duce catre distrugere care ar fi putut fi prevenita daca ati asculta si gandi un pic.

Apoi, dupa primul Razboi Mondial, ca sa sfarsim toate razboaile am mai avut unul. Din nou, pentru un istoric asta era destul de predictibil. Lasa-i pe oameni sa simta ca au pierdut controlul asupra tarii lor si asupra destinului lor si apoi vor cauta tapi ispasitori, iar un lider carismatic capteaza starea populara si semnalizeaza acel tap ispasitor. Vorbeste retoric si fara sa aiba cunostinte detaliate si urla furie si ura. Curand, masele incep sa se miste ca un trup colectiv, fara nicio logica si atrag actiunile si totul devine de neoprit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Sursa: Giphy

Asa a fost Hitler, dar au fost si Mussolini, Stalin, Putin, Mugabe si multi altii.
(...)
Dar cand oamenii se imbarca pe o ruta care ii va duce spre o perioada de distrugere, nu realizeaza. Ei cred ca au dreptate, sunt celebrati pentru protestele lor furioase si criticii lor sunt terfeliti. Acest ciclu, asa cum am vazut de exemplu si in cazul Tratatului de la Versailles, pana la aparitia lui Hitler si al doilea Razboi Mondial, pare ca se intampla din nou. Dar ca si inainte, majoritatea oamenilor par sa nu observe pentru ca:

1. Se uita doar la prezent, nu si la viitor si la trecut.
2. Se uita doar in imediata lor apropiere si nu la felul cum evenimentele se conecteaza global.
3. Majoritatea oamenilor nu citesc, nu gandesc si nu isi confrunta perspectivele diferite.

Asta face si Trump acum in America, iar cei care au o perspectiva mai larga observa. Trump spune ca va face America mareata din nou, cand de fapt America este mareata chiar in acest moment conform statisticilor.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

El foloseste o retorica pasionala si furie exact ca predecesorii sai – un narcisist carismatic care hraneste multimile pentru a deveni tot el mai puternic si a crea un cult in jurul sau. Poti sa invinuiesti societatea, politicienii, media pentru faptul ca America a ajuns in punctul unde a fost gata pentru Trump, dar perspectiva istorica mai laraga arata ca la fel s-a intamplat si in trecut cand cineva ca el a ajuns seful.

Pe o scena mai larga, extinde-ti viziunea mai tare – Rusia este o dictatura cu un lider carismatic care foloseste frica si pasiunea ca sa creeze un cult in jurul sau. Turcia este de asemenea acolo. Ungaria, Polonia, Slovacia se indreapta tot acolo si in toata Europa Trumpi si Putini asteapta sa isi ia zborul, de altfel finantati de catre Putin, ei asteapta ca oamenii sa ii dezlege ca sa isi faca felul.

Citeste mai departe >>>

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri