29 Septembrie 2016 publicat în Social 4 share-uri

Pe durata celor cinci zile, vizitatorii vor putea viziona documentare pe tema violentei domestice, vor discuta direct cu femeile care provin din medii abuzive, vor putea participa la ateliere dedicate copiilor.

Asociatia Touched Romania, organizatie care militeaza impotriva violentei domestice, lanseaza, in perioada 28 septembrie – 2 octombrie, la Centrul Maternal Casa Agar, prima editie a evenimentului ”Zilele Portilor Deschise”.

Sub motto-ul ”Copilarie fara cicatrici”, initiativa are rolul de a aduce in atentia publicului problemele cu care se confrunta victimele violentei domestice si le ofera, totodata, tuturor celor interesati oportunitatea de a cunoaste indeaproape echipa si programele de voluntariat.

„Drama femeilor si copiilor veniti din medii abuzive nu este o poveste, ci o realitate crunta. Abuzul este o anomalie ce produce handicapuri emotionale, lasa urme foarte adanci in vietile mamelor si copiilor. Ne deschidem portile in scopul constientizarii problemei acute din Romania in ceea ce priveste violenta domestica, dar si pentru ca vrem ca femeile aflate in program sa inteleaga ca au un motiv sa-si reia viata, sa se reintegreze social, sa inteleaga ca intreaga comunitate condamna violenta si saluta triumful unei mame care nu-si abandoneaza copilul in situatii extreme”, explica Natalia Ungureanu, director executiv al Asociatiei Touched Romania.

Pe durata celor cinci zile, vizitatorii vor putea viziona documentare pe tema violentei domestice, vor discuta direct cu femeile care provin din medii abuzive, vor putea participa la ateliere dedicate copiilor si vor asista, in fiecare seara, la un moment special, Ora de Basm, sustinut de personalitati precum Leonard Doroftei, Iuliana Tudor si Marian Godina.

„Multumim celor care se implica in vindecarea emotionala a persoanelor vulnerabile, victime ale abuzului. Le multumim tuturor celor care ne sprijina si care au ales sa se implice in mod direct in aceasta lupta, sponsori si organizatori. Voi sunteti eroii nostri, pentru ca atunci cand deveniti solidari acestei cauze nu salvati doar mame si copii, ci contribuiti la o reforma sociala, schimbati viitorul Romaniei”, a adaugat Natalia Ungureanu.

Printre cei care s-au alaturat luptei impotriva violentei domestice si vor fi ambasadori ai evenimentului sunt: Dana Rogoz, Anca Lungu, Nicolai Tand, Paula Herlo, Nadine Voindrouh, Ela Craciun si multi altii.

Toti cei care vor sa treaca pragul Centrului Maternal sunt asteptati, in perioada 28 septembrie – 2 octombrie, intre orele 10:00-12:30 si 17:00-20:30, respectiv joi 16:00-20:30, la Centrul Maternal Casa Agar din Strada Badea Cartan, numarul 8, Sector 2. Bucuresti.

Asociatia Touched Romania este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata in anul 2004, care activeaza in domeniul protectiei copilului si intervine in ajutorarea copiilor si femeilor in dificultate, pentru a preveni abandonul copiilor si pentru a le oferi sprijin lor si familiilor lor atat din punct de vedere material, educa ional, cat si emotional.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri