Liderul Bisericii Catolice, Papa Francisc, a refuzat sa se identifice cu un discurs radical la adresa musulmanilor, Papa fiind de parere ca nu religia unui om are legatura cu terorismul. Papa sustine ca exista oameni violenti in toate religiile – "Daca eu vorbesc despre violenta islamica, trebuie sa vorbesc si despre cea crestina".

Papei Francisc i s-a cerut o opinie pe aceasta tema, in urma atacului ISIS soldat cu moartea unui preot catolic, care s-a petrecut in data de 26 iulie in Franta. Duminica trecuta, in data de 30 iulie, mii de musulmani din Franta si Italia au participat la o slujba catolica in semn de solidaritate, dupa uciderea preotului din Normandia.

Papa: "Nu toti musulmanii sunt violenti"

„Nu toti musulmanii sunt violenti. Asa cum nici catolicii nu sunt toti violenti”, a spus Papa. Papa Francisc considera ca este gresit sa identificam Islamul cu violenta.

„Mie nu imi place sa vorbesc despre violenta islamica, fiindca in fiecare zi, atunci cand citesc ziarele italiene, vad violenta aici in Italia. Unul care si-a ucis iubita, altul care si-a ucis soacra. Iar acestia sunt catolici botezati. Sunt catolici violenti. Daca vorbesc despre violenta islamica, atunci trebuie sa vorbesc si despre cea catolica”, a spus Papa.

Imagine dintr-o biserica italiana unde un preot catolic si un imam musulman se imbratiseaza:

In opinia Papei, exista cauze variate pentru terorism. „Stiu ca este periculos sa spun asta, dar terorismul se dezvolta acolo unde nu exista nicio alta optiune si unde banii sunt transformati in Dumnezeu, si unde acestia sunt pusi in centrul intregii economii, in loc ca oamenii sa fie pusi”, este de parere Papa, definind astfel violenta econimica care se manifesta asupra oamenilor.

„Aceasta este prima forma de terorism. Este o forma de terorism de baza care se manifesta impotriva tuturor. Sa vorbim despre asta”, a spus Papa conform publicatiei britanice The Guardian.

Lipsa oportunitatilor economice cu care se confrunta populatia tanara din Europa trebuie de asemenea sa fie invinuita pentru terorism.

„Ma intreb cati oameni tineri pe care noi ca europeni i-am golit de idealuri, care nu au de lucru s-au dus catre droguri si alcool sau s-au inrolat in ISIS.”, a mai spus Papa Francisc.

Foto homepage: Flickr/ Martin Schulz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri