19 Mai 2016 publicat în Social 29 share-uri

Salvati Copiii Romania a lansat primul studiu national cu privire la fenomenul de bullying in scolile romanesti, in vederea unei mai bune intelegeri a motivelor care stau la baza acestor comportamente de violenta intre copii si a dimensiunii acestui fenomen in contextul educational din Romania.

Diferit de alte forme de agresiune / violenta printre copii, bullying-ul este un concept umbrela ce ascunde comportamente variate cu stabilitate crescuta in timp, ascunse de adulti, ce continua in absenta unor masuri specifice de interventie. Acesta este un aspect extrem de important, asupra caruia Salvati Copiii incearca sa atraga atentia, in conditiile in care, adeseori,comportamentele asociate bullying-ului sunt interpretate de numerosi adulti, parinti si cadre didactice, ca strategii de adaptare firesti pe care copiii le folosesc in mod natural si pentru care nu este necesara interventia adultilor.

  • Un alt aspect asupra caruia Salvati Copiii atrage atentia este ca, intr-o situatie de bullying toti copiii sunt victime - si cel care sufera consecinta directa a agresivitatii; si cel care este autorul comportamentului violent, pe care, l-a invatat cu siguranta fiind la randul sau martor sau victima intr-un alt context de viata; si cel care asista neputincios si invata ca scoala sau cartierul sunt campuri de lupta in care doar cei puternici supravietuiesc.

In realitate, comportamentele de bullying reprezinta unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru sanatatea si protectia copiilor, care prin caracteristicile specifice (dezechilibru de putere, regularitate, intentia de a provoca suferinta fizica si / sau emotionala), devine imposibil de gestionat doar la nivelul grupului de copii. Complexitatea acestui fenomen necesita atentia si actiunea concertata a tuturor adultilor din contextele de viata ale copiilor, parinti, cadrE didactice, personal educational auxiliar, membrii ai comunitatii, cu atat mai mult, cu cat bullying-ul nu se manifesta la vedere, ci in spatii in care, in mod traditional, adultii nu sunt foarte prezenti (toalete, curtea scolii, drumul casa-scoala, colturi ascunse din proximitatea scolii etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Caria dentară – ce este și cum se tratează Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Consulta intregul studiu pe care il pune la dispozitie Salvati Copiii Romania.


Iti recomandam si: Violenta la adresa copiilor in Romania: Haideti sa recunoastem ca este grav!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri