8 Martie 2016 publicat în Social 72 share-uri

Sa nu uitam! Ziua de 8 martie este in primul rand o zi cand reafirmam cu tarie valoarea feminitatii in lume si cand femeile de pretutindeni isi reclama drepturile atat in familie, in relatiile de cuplu, in iubire… dar si in spatiul public, demonstrand cat sunt de puternice si aratand ca drepturile lor sunt departe de a fi respectate.

In Romania, de exemplu, reprezentarea politica a femeilor nu depaseste pragul de 10%, iar romancele sunt cele mai discriminate din Europa. Suntem inca foarte departe de o societate cu adevarat egalitara, unde femeile si barbatii sunt parteneri si nu competitori, si nu in relatie de subordonare, femeia fiind subordonata barbatului in toate aspectele.

In aceasta lume cand tot mai multe femei isi reafirma individualitatea, nevoia de a fi recunoscute, apreciate si respectate, probabil ca micile noastre victorii nu ar fi fost posibile fara barbati deosebiti, care sa recunoasca valoarea acestui demers.

Mai mult decat atat, putem sa observam ca standardele noastre cu privire la ceea ce ar insemna “barbatul ideal” si iubirea cea mai frumoasa, iar mai tarziu, parteneriatul ideal se schimba radical. Pentru ca noi astazi, in concordanta cu noile aspiratii ale feminitatii, ne dorim barbati care sa functioneze dupa un alt sablon al “masculinitatii”. Asa cum ideea de feminitate se schimba, ideea noastra despre masculinitate si atractivitate se schimba.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Noi va oferim astazi, un TOP 3 al celor mai deosebiti si dezirabili barbati din lume. Ei sunt feministi nu pentru ca este la moda, ci pentru ca au inteles ca aceasta inseamna recunoasterea si sustinerea valorii pe care o reprezinta femeile pe care ei le iubesc. Ei demonstreaza ca sunt modesti in relatie cu ceilalti oameni, empatici, dar si foarte buni in domeniile unde activeaza. De asemenea, calitatile lor sunt reflectate si in relatiile pe care le au cu femeile din vietile lor, pe care le respecta, le sprijina, iubesc si incurajeaza.

De asemenea, isi indreapta atentia catre cauze sociale si probleme mondiale, fiind o voce pentru schimbare. Ei cer respectarea drepturilor femeilor, ale altor grupuri vulnerabile si se folosesc de capitalul lor de imagine pentru a promova astfel de idei. Ar trebui sa reprezinte un model de urmat pentru toti barbatii din jurul nostru si daca am putea, i-am multiplica in milioane de exemplare, fiindca nu-i asa, "nu se face primavara doar cu cateva flori"! :D Iata de ce...

1. Justin Trudeau, primul-ministru al Canadei

Numele lui Justin Trudeau a facut inconjurul lumii si nu degeaba. Ne-am indragostit literalmente de primul - ministru al Canadei, inca din prima zi a investiturii sale (toamana lui 2015). Intrebat de ce si-a ales un cabinet format 50% din femei, acesta a raspuns simplu: “Pentru ca suntem in anul 2015”. Si da, aceasta ar trebui sa fie normalitatea.

Are o familie superba impreuna cu sotia lui, Sophie Grégoire -Trudeau pe care o sustine in tot ceea ce face. Impreuna au 3 copii si o casnicie model de 10 ani, care nu si-a pierdut aerul romantic.

Foto: Justin Trudeau impreuna cu Sophie Grégoire -Trudeau si cei 3 copii; Shutterstock

Premierul Canadei se declara feminist si mai mult decat atat, ne incurajeaza sa aderam cu totii la acest sistem de valori: “Nu ar trebui sa ne fie frica de cuvantul <<feminist>>, barbatii si femeile ar trebui sa il foloseasca ca sa se auto-descrie, ori de cate ori isi doresc. Barbatii trebuie sa reprezinte o mare parte din aceasta conversatie. Unul dintre lucrurile care ma face sa fiu foarte mandru, este acela de a avea o partenera in viata mea, Sophie, care este foarte dedicata problematicilor care privesc fetele si femeile. Gandim in aceeasi maniera, sunt de acord si de asemenea sunt foarte atent cum imi cresc fata. Dar Sophie m-a luat de-o parte acum cateva luni si mi-a spus: <<E minunat ca te implici in a o modela pe fiica ta si vrei sa o vezi imputernicita, si asa mai departe. Dar trebuie sa depui exact la fel de mult efort sa discuti si cu baietii tai despre modul cum le trateaza pe fete si despre modul cum si ei vor fi feministi, asemenea tatalui lor. Rolul pe care il avem ca barbati in a sprijini si a cere egalitatea este foarte, foarte important.>> ” – Justin Trudeau, la Forumul Economic Mondial.

Si nu in ultimul rand, pe langa un caracter adevarat, mult creier si atitudine in lumea politicii, este un tip chipes, nu ai cum sa nu remarci asa ceva! :) Anul acesta, Justin Trudeau va participa si la marsul LGBT, aratand sustinere pentru aceasta minoritate si ajutand la preschimbarea lumii, intr-una mai toleranta.

Foto: Facebook/ Justin Trudeau

Afla de pe pagina urmatoare, cine este LOCUL 2 in Topul nostru>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri