Este o zi in care trebuie sa celebram tara noastra si oamenii ei, indiferent de gen, nationalitate sau religie. Ar trebui sa invatam sa ne cultivam mandria si sentimentul de unicitate in Europa si in Lume. Adaugati si voi in aceasta lista, motive de bucurie ca v-ati nascut aici si nu in alta parte...

1. Romania are peisaje magnifice

…si de asemenea, Romania este casa celei mai mari suprafate de padure virgina ramasa in Uniunea Europa (este si motivul pentru care cetatenii romani ar trebui sa isi uneasca fortele si sa se opuna taierilor ilegale de paduri, trebuie sa ne pastram frumusetile nealterate si sa ne bucuram de aceasta bogatie care este a tuturor generatiilor.)

Foto: Alex Robciuc

Iti recomandam si: Romanul care isi promoveaza tara prin fotografie: Imagini din Transilvania care iti iau respiratia!

2. Invenatorii romani au schimbat lumea

In Romania au existat oameni de stiinta extraordinari: Nicolae Constantin Paulescu – a descoperit insulina; Henri Coanda, Traian Vuia si Aurel Vlaicu sunt pionierii zborului; Emil Racovita este fondatorul biospeologiei si multi altii.

Foto: Wikipedia

3. Femeile din Romania au scris de asemenea, istorie!!

Intre acestea: Sarmiza Bilcescu, de exemplu, a fost prima femeie doctor in drept, Ana Aslan este supranumita "savanta care a invins batranetea"; Elisa Zamfirescu este prima femeie inginer din lume, Smaranda Braescu este prima femeie pilot din Romania, sau Virginia Andreescu Haret care a fost prima arhitecta din lume, etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Iti recomandam si: 10 femei celebre din Romania

...si continua sa o faca

Femei extraordinare ne fac onoare si astazi. Laura Stefan a castigat anul acesta Premiul "Femeia curajoasa", decernat de catre Ambasada Statelor Unite pentru eforturile ei de lupta impotriva coruptiei. Laura Stefan este in prezent coordonatoarea activitatilor anticoruptie pentru ONG-ul Expert Forum.

De asemenea, in cadrul aceluias eveniment, Nicoleta Bitu, care este una dintre cele mai proeminente figuri ale luptei pentru drepturile femeilor rome de la noi, a fost de asemenea laureata de catre Ambasada Statelor Unite, pentru munca ei de 20 de ani in acest domeniu:

4. Nadia Comaneci este una dintre cele mai iubite sportive din lume. Ea a scris istorie, obtinand prima nota de 10 a gimnasticii mondiale:

Nadia in 1977, foto Wikimedia

5. Transafagarasanul este considerat cel mai frumos drum din lume

Foto: Wikipedia

Cum să alegi componente pentru baia ta 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

6. Romania are 7 situri protejate de UNESCO: manastirile din Moldova, fortareata daca din Muntii Orastie, Manastirea Horezu, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, bisericile de lemn din Maramures, Centrul istoric al Sighisoarei si Delta Dunarii.

Voronet; Foto Wikipedia

7. Romania este cea mai bogata tara din Europa in resurse aurifere

Foto: Wikipedia

8. Romania are cea mai frumoasa delta din Europa, Delta Dunarii

Foto: Flickr/ globetrotter_rodrigo

9. Tot in Romania se afla ce mai larga populatie de ursi bruni din Europa

Foto: www.zmetravel.com

10. Statuia lui Decebal este cea mai mare din Europa

Foto: Wikipedia

Undeva de-alungul Dunarii, in apropierea micutului oras Orsova se afla o stanca sculptata de 55 de metri inaltime care il portretizeaza pe regele Decebal, ultimul rege al Daciei. Monumentul este cea mai mare sculptura din Europa.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

11. In Romania se afla una dintre cele mai frumoase cascade din lume, cascada Bigar

Foto: Flickr/ Adam Rifkin

Iti recomandam si:

15 imagini care ne-au convins ca Romania e un colt de rai

7 motive superbe: De ce vor strainii sa vina in ROMANIA?

Romania ABSOLUT Magica: 15+ motive pentru care strainii vor sa vina aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri