19 Noiembrie 2015 publicat în Social 221 share-uri

Acest mesaj a ajuns sa fie citit de zeci de mii de oameni din toata Europa. Antoine Leiris, a carui sotie, Helene Muyal-Leiris este una dintre cele 89 de victime ale atentatului care s-a petrecut vineri 13 octombrie 2015, la Paris, a scris un mesaj emotionant in care afirma ca nu se lasa intimidat de ISIS si in care promite ca isi va creste baietelul de 17 luni, „fericit si liber”.

Iata postarea lui Antoine:

„Vineri noaptea, ati luat o viata extraordinara – dragostea vietii mele, mama fiului meu – dar nu veti avea ura mea. Nu stiu cine sunteti si nici nu vreau sa stiu. Sunteti suflete moarte. Daca acest Dumnezeu in numele caruia omorati orbeste, ne-ar fi facut dupa asemanarea sa, fiecare glont din corpul sotiei mele ar fi fost inca o rana in inima sa.

Asa ca nu, nu am sa va ofer ca dar ura mea. Voi o cereti, dar raspunzand urii cu furie inseamna sa cad victima aceleiasi ignorante care v-a facut pe voi ceea ce sunteti. Vreti ca mie sa imi fie frica, sa imi vad compatriotii cu lipsa de incredere, sa imi sacrific libertatea pentru securitate. Ati pierdut.

Am vazut-o in aceasta dimineata. In sfarsit, dupa nopti si zile de asteptare. Era la fel de frumoasa ca atunci cand a plecat in seara de vineri, la fel de frumoasa ca atunci cand m-am simtit indragostit nebuneste, acum 12 ani. Sigur ca sunt devastat de durere, va dau aceasta mica victorie, dar durerea va fi pentru o scurta perioada traita. Eu stiu ca ea va fi cu noi in fiecare zisi ca ne vom regasi din nou in acest paradis al iubirii libere unde voi nu aveti acces.

Suntem doar doi, eu si fiul meu, dar suntem mai puternici decat toate armatele din lume. Nu mai am timp sa va dau voua, trebuie sa merg la Melvil care se trezeste acum. Are abia 17 luni. Isi va manca mesele ca de obicei si apoi ne vom juca ca de obicei, si pentru toata viata lui, acest baietel va va ameninta fiind fericit si liber. Pentru ca nu, nu veti avea nici ura lui.”

Postarea originala pe Facebook, mai jos:

“Vous n’aurez pas ma haine” Vendredi soir vous avez volé la vie d’un être d’exception, l’amour de ma vie, la mère de...Posted by Antoine Leiris on Monday, November 16, 2015


Foto: Flickr/ Tobias Theiler


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri