2 Noiembrie 2015 publicat în Social 8 share-uri

Peste 75% dintre parintii care au participat la sondaj au marturisit ca au fost pedepsiti. Intrebati daca ar reactiona la fel in situatii similare, doar 1 % dintre respondenti ar urma exemplul parintilor lor.

Comunicat de presa

Conform unui sondaj online realizat de www.totuldespremame.ro in perioada 1-14 octombrie, la care au participat 2434 de parinti, majoritatea celor care fac parte din „generatia bataii rupte din rai” evita pedeapsa si cred in comunicarea deschisa cu copiii lor.

Peste 75% dintre parintii care au participat la sondaj au marturisit ca au fost pedepsiti. Intrebati daca ar reactiona la fel in situatii similare, doar 1 % dintre respondenti ar urma exemplul parintilor lor.
Sondajul a avut variante multiple de raspuns. Rezultatele interpretate sociologic motiveaza actuala campanie #farapedeapsa desfasurata de totuldespremame.ro.

● 76% dintre cei care au raspuns intrebarilor au fost pedepsiti (fizic sau emotional) de parinti cel putin o data; doar 24% spun ca nu au fost niciodata pedepsiti, nici fizic, nici emotional.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

● Cei mai multi dintre respondenti isi amintesc pedeapsa emotionala (39%), iar 20% pe cea fizica.

● Mai mult de jumatate dintre cei pedepsiti spun ca, atunci cand erau mici, cel mai mult ii dureau amenintarile si injuriile.

● De cele mai multe ori, atunci cand erau pedepsiti, se simteau nedreptatiti. O treime dintre ei se simteau si speriati, iar aproape o treime furiosi.

● 80% dintre respondenti si-ar ajuta copilul sa inteleaga unde a gresit. Totusi, un sfert dintre pprintii de azi ar folosi pedeapsa.

● Cei mai multi dintre respondentii pedepsiti si-ar fi dorit ca parintii sa fie multumiti de ei, iar mai mult de o treime sa fi fost iubiti, ascultati si acceptati. Cei care nu au fost pedepsiti s-au simtit mai iubiti si acceptati de parintii lor.

Pedeapsa emotionala (amenintari, injurii, izolare) cantareste mai mult in amintirile proaspetilor parinti decat pedeapsa fizica, arata sondajul online. Pedeapsa i-a „invatat” pe copiii de ieri, deveniti parintii de azi, teama de consecintele propriilor actiuni, determinandu-i deseori sa minta sau sa ascunda adevarul de parintii lor. Solutia? Mai mult de doua treimi din respondenti sunt de parere ca daca ar fi astazi in locul propriului parinte, ar incerca sa-si ajute copilul sa inteleaga unde a gresit, in loc sa foloseasca pedeapsa. Totusi, un sfert dintre parinti iau in calcul pedeapsa pentru a corecta comportamentul copiiilor.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Caria dentară – ce este și cum se tratează ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Empatia si calmul - aliatii parintilor linistiti

Dr. Laura Markham, doctor in psihologie, parinte si fondator ahaparenting.com a transmis, la inceputul acestei luni, la lansarea cartii sale, „Parinti linistiti, copii fericiti: cum sa inlocuim tipetele cu conectarea” un mesaj catre parinti: „Indiferent ce simte copilul, este intotdeauna de preferat sa ii aratam acestuia ca sentimentele lui sunt acceptate si ca pot fi exprimate, deoarece sunt ale lui. Nu este o solutie sa punem in aplicare distragerea atentiei de la durerea pe care o simte, pentru ca in acest fel supararea este reprimata si ramane cu el pentru totdeauna.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri