Barbatii romani sunt tot mai implicati in deciziile care tin de alaptarea bebelusului: peste jumatate (54%) asista la alaptare ori de cate ori au o ocazia si peste 80% dintre ei cunosc principalele beneficii ale laptelui matern, arata un studiu online.

Comunicat de presa

  • Barbatii romani sunt tot mai implicati in deciziile care tin de alaptarea bebelusului: peste jumatate (54%) asista la alaptare ori de cate ori au o ocazia si peste 80% dintre ei cunosc principalele beneficii ale laptelui matern, arata un studiu online Ivox, realizat la cererea Asociatiei SAMAS, singura retea nationala de educatori perinatali din Romania.
  • Cu toate acestea, foarte putini barbati (2 din 10) se informeaza intr-un cadru institutonalizat, la cursuri de pregatire perinatala.
  • Asociatia SAMAS lanseaza astazi, cu ocazia Saptamanii Internationale a Alaptarii, campania „Taticii fac diferenta!”, pentru a semnala ca si barbatii pot sprijini efortul de crestere a ratei de alaptare din Romania, foarte scazute, in comparatie cu media europeana (in Romania, 12% dintre copii sunt hraniti exclusiv la san in primele 6 luni de viaţa, asa cum recomanda OMS; spre comparatie, urmatoarea cea mai mica rata de alaptare exclusiva din Europa este de 53%, in Irlanda).
  • Barbatii joaca un rol important in succesul alaptarii: femeile care au alaturi parteneri informati, care le sustin, alapteaza o perioada mai lunga, spun educatorii perinatali.

Ce stiu barbatii romani despre alaptare?

Daca in trecut, alaptatul era considerat un subiect tabu, care ii privea doar pe mama si bebelus, lucrurile s-au mai schimbat in aceasta privinta. Aproximativ 4 din 10 barbati ar alapta, daca ar putea, arata un sondaj Ivox, la cererea Asociatiei SAMAS. De asemenea, o treime dintre participantii la studiu nu ar refuza, insa sustin ca nu s-au gandit niciodata la asta, pentru ca nu s-au pus in pielea partenerei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Peste jumatate dintre barbati (54%) chiar au asistat ori de cate ori au avut ocazia la sesiunile de alaptare si s-au simtit foarte bucurosi atunci cand vedeau cum este hranit bebelusul. Totusi, 2 din 10 barbati nu au dorit sa asiste la alaptat, considerand ca este strict problema femeilor.

O veste buna este si faptul ca o mare parte dintre barbati cunosc beneficiile laptelui matern: peste 80% dintre acestia au declarat ca alaptatul sta la baza formarii imunitatii copilului, iar 5 barbati din 10 mai stiu si ca alaptarea scade riscul de cancer mamar la femei si al unor afectiuni ginecologice. O mare parte dintre barbati cunosc inclusiv care este perioada de timp recomandata de medici pentru alaptare: aproape 60% dintre participantii la studiu stiau ca este recomandata alaptarea exclusiva pana la 6 luni, in timp ce un sfert dintre barbati au declarat ca nu stiu cat timp ar trebui sa alapteze femeile.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri