20 Iulie 2015 publicat în Social 7 share-uri

Centrul European al Consumatorilor informeaza ca pasagerii companiilor de transport aerian care au avut zborurile intarziate sau anulate ca urmare a grevei controlorilor de trafic au urmatoarele drepturi:

Comunicat de presa

Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA au facut miercurea trecuta greva de avertisment timp de doua ore. Centrul European al Consumatorilor - ECC Romania informeaza ca pasagerii companiilor de transport aerian care au avut zborurile intarziate sau anulate ca urmare a grevei controlorilor de trafic au urmatoarele drepturi:

  • Sa fie informati asupra drepturilor pe care le au
  • Sa primeasca mese si racoritoare proportionale cu timpul de asteptare si doua apeluri telefonice gratuite.

In cazul in care nu au primit mese si racoritoare, sfatuim pasagerii sa pastreze bonurile, chitantele pentru sumele cheltuite in acest sens pentru a putea cere banii inapoi de la companiile aeriene.

In privinta compensatiilor prevazute pentru anulari si intarzieri prelungite (ajungerea la destinatie cu o intarziere egala sau mai mare de trei ore), situatia acestora trebuie analizata de la caz la caz impreuna cu masurile luate de compania aeriana pentru a limita prejudiciul cauzat pasagerilor. Greva poate fi considerata o imprejurare exceptionala care exonereaza companiile de transport aerian de la plata acestor compensatii. Acest lucru este realizat, de obicei, de instantele de judecata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Foto: avion, aeroport via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri