18 Iunie 2015 publicat în Social 369 share-uri

Integritatea este oare ingredientul magic care lipseste societatii romanesti? Cum ar fi daca am trai intr-o lume in care ne-am respecta unii pe ceilalti, de la politicianul cu functii, pana la soferul de autobuz sau vanzatoarea de la super-market? Cum ar fi daca am trai cu mai multa integritate si mai multa apreciere pentru tot ceea ce inseamna fiinta umana?
  • Revista de psihologie Psichology Today vorbeste despre 7 tipuri de persoane care au integritate. Iata care sunt aceste persoane:

1. Au integritate: Parintii care cer iertare daca le-au gresit copiilor lor

Copiii, ca si animalele sunt tinte vulnerbaile pentru furia adultilor. Ei sunt vulnerabili pentru ca nu au capaciatatea cognitiva de a intelege complexitatea vietii. Atunci cand parintii se simt coplesiti, se intampla sa isi pdepseasca copiii mult prea tare. Este bine sa nu ajungem in acel punct. Dar daca s-a intamplat, sa ne recunostem greselile fata de copii este un lucru pe care trebuie sa il facem si care demonstreaza integritate. Parintii ar trebui sa isi dea la o parte mandria si isi ceara iertare mult mai des, este de parere Psychology Today!

2. Au integritate: Oamenii cu pozitii inalte care nu abuzeaza de pozitiile lor

Uneori, oamenii care se simt importanti pentru ca au mai multa putere decat majoritatea oamenilor se iau uneori atat de in serios, incat uita respectul fata de ceilalti si nu se gandesc nicio clipa la sentimentele celor din jur, ci doar cum sa le fie lor cel mai bine in fiecare moment.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat


Foto: Shutterstock.com; oameni care se respecta, plecaciune

De exemplu, astfel de oameni sunt cei aflati pe pozitii mai inalte in companii, oameni ce nu se scuza in fata candidatilor la job pe care ii lasa sa astepte si care uita sa le mai raspunda cu privire la rezultatul interviului.

Uneori si medicii se comporta asa, lasand multi oameni in sala de asteptare cu mult peste ora stabilita, fara sa isi ceara scuze pentru asteptare. In fiecare zi, oamenii aflati in pozitii de putere abuzeaza de noi in acest mod si aceasta inseamna ca sunt lipsiti de integritate. Ar fi frumos sa ii auzim pe acesti oameni spunand: „Multumesc ca ati asteptat.” sau "Imi pare sincer rau ca a trebuit sa mai asteptati."

Un exemplu de integritate – Jucatorul de tenis Novak Djokovic ii ofera umbreal copilului de mingi! Datorita intergitatii sale, sistemului sau de valori si simtului umorului, jucatorul de tenis este iubit in toata lumea:

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

3. Au integritate: Sefii care stiu sa scoata in evidenta realizarile angajatilor, vorbind mai putin despre propriile realizari

Un sef cu integritate este acela care nu vrea sa aiba putere asupra celorlalti, ci acela care are capacitati innascute de lider, cel care este bun la a tine lucrurile in ordine si care se pricepe sa rezolve problemele provocatoare, ghidandu-i pe ceilalti. Sefia nu are nimic de-a face cu actiunile narcisiste, cu sadismul, cu sociopatia. Simplu spus, sefii cu integritate nu au nevoie de putere, pentru simplul motiv ca ei stiu ca sunt buni in ceea ce fac.

De asemenea ei sunt constienti ca au salarii mai bune decat ceilalti coechipieri. Un sef bun face eforturi constante pentru a-i aprecia pe cei pe care ii manageriaza.

Un sef bun incearca sa ii rasplateasca pe oameni si financiar pentru munca depusa. Din pacate, de prea putine ori vedem manifestarea aceasta sanatoasa, in locurile de munca, observa publicatia de specialitate. Avem nevoie disperata de integritate!

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

4. Au integritate: Partenerii romantici care nu isi vorbesc urat si nu se poarta urat unul cu celalalt

Sa recunoastem. Exista moduri infinite in care ne putem purta urat cu partenerul nostru, in fiecare zi. Oamenii sunt rautaciosi unii cu ceilalti, din cele mai variate motive. La cel mai tulburator nivel se afla abuzul fizic, sexual si emotional. Dar exista si tipurile pasiv-agresive.

Din pacate, comportamentul agresiv fata de cei pe care ii iubim se intampla prea adesea. Sunt si cupluri in care cei doi insa, se poarta frumos unul cu celalalt si refuza sa foloseasca un comportament agresiv fata de celalalt, in ciuda momentelor in care exista diferente de opinie. Fie ca toata lumea sa observe si sa invete de la acesti oameni!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri