In 2011, Raluca a fost diagnosticata cu cancer mamar. Doi ani mai tarziu, boala a revenit cu metastaze osoase. Hai s-o ajutam! Doneaza in conturile deschise sau trimite SMS la 8832.

Sunt Raluca si atunci cand eram mica voiam sa ma fac politista. Imi doream sa fiu ca in filmele cu Jackie Chan, sa ma bat cu oamenii rai.

Apoi am crescut si dintr-o studenta care traducea studii de piata ca sa aiba un ban de buzunar am ajuns, dupa ani de munca si multa pasiune investita, sa ocup o functie de conducere intr-o companie de marketing. Deodata, nu mai luptam doar pentru mine, luptam pentru o intreaga echipa si asta in plina criza economica.

Adevarata batalie

Ma astepta insa, fara stiu, o alta batalie. Nu cu criza economica, ci cu o boala necrutatoare – cancerul mamar. Dupa operatii, medici, chimioterapie si medicamente, razboiul parea castigat. Primisem a doua sansa. Traiam, zambeam, munceam, la fel ca inainte.

Bogdan

Si atunci a aparut el. Ne-am cunoscut intr-o seara de primavara, iar a doua zi m-a invitat la film. Simplu si firesc a inceput iubirea noastra. Ne-am spus multe lucruri si am inceput sa visam multe. Impreuna. Si era atat de frumos...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Cea mai proasta veste

La doar 3 saptamani dupa ce l-am cunoscut, in urma unui control, a venit al doilea soc. De data asta, mai necrutator ca oricand in toata viata mea: metastaze osoase. I-am spus ca inteleg daca vrea sa isi vada de viata lui. Atunci el mi-a spus ca oricat ar fi de lunga sau scurta viata langa mine, el stie ca fiecare zi alaturi de mine va fi speciala.


De ceva vreme traiesc doar clipa

Am petrecut 2 ani in care am facut ca fiecare clipa sa conteze, chiar daca tot ce ne planificam era pentru maxim 3 luni. Ca orice indragostiti, fugeam prin lume. Doar ca nu doar de dragul calatoriei, ci cautand continuu un leac pentru boala mea. Am consultat doctori, am incercat si solutii de medicina alternativa si medicina traditionala chineza.

Ne-am casatorit in februarie anul acesta. Iar acum boala s-a agravat si viata noastra inseamna “traieste clipa”. Si tare mi-as dori sa vad un viitor mai departat de 2-3 luni.

Mauriss, puiul nostru.

Mauriss a venit in viata noastra acum 1 an si jumatate. Am invatat multe de la el, dar mai ales cum e cu cea mai pura forma de iubire: iubirea neconditionata. El nu da din coada cand il strig, nu vine dimineata sa ma trezeasca sufocandu-ma cu pupaturi si lins pe fata, nu vine sa se aseze in poala mea cand il chem. Mauriss face numai ce vrea el si cand vrea el. Cu toate astea il iubesc enorm si nici nu mai concep casa fara el. Asta am invatat de la motanul meu. Cred ca asta invata si un parinte de la copilul sau: iubirea neconditionata. De aceea, Mauriss este ca si copilul nostru.


Lupta din China

Boala mea a ajuns acum in ultimul stadiu, am multiple metastaze si doua recidive, dintre care ultima este inoperabila in Romania. Cu toata bunavointa medicilor, in Romania nu mai exista multe optiuni de terapie. Dupa tratamente facute si opiniile medicale din Romania, Austria, Turcia si Franta, cu multe ture de citostatice si radioterapie, acum am gasit o noua speranta in China. De data asta nu la medicina traditionala chineza, ci la un spital specializat in cancer. Vazand “minunile” facute acolo mi-am recapatat, din nou, speranta.


Insa, pentru a beneficia de aceste terapii este nevoie de o suma uriasa, (aproximativ 100.000 USD intr-un an), pe care eu nu o pot sustine, chiar cu tot ajutorul primit pana acum.

Aceasta este lupta mea de 4 ani. Nu este o lupta cu oameni rai si Jackie Chan, cum visam atunci cand eram copil. E o lupta care ma face un om mai bun. O lupta in care sper sa inving.

Va sunt recunoscatoare tuturor celor care cititi aceste randuri.

Sunt recunoscatoare fiecaruia dintre cei care au avut rabdarea sa o parcurga pentru ca au vrut sa o asculte. Celor care mi-au transmis povestea mea mai departe. Si celor care imi zambesc sau ma bucura in fiecare moment. Le sunt recunoscatoare tuturor celor care imi sunt alaturi. Sotului meu drag si familiei mele pentru ca fiecare clipa petrecuta impreuna este una speciala. Prietenilor mei care imi ofera o sustinere fantastica. Fiecare dintre voi ma ajutati sa raman eu. Aceeasi Raluca, aceeasi luptatoare. Imi place viata mea si voi lupta pentru ea. Indiferent cat de grea, viata este un dar si merita traita pana in ultima clipa!

Cum ma puteti ajuta:

Puteti trimite SMS la 8832 si prin care donati 2 euro.

Cei care doresc sa faca donatii (pot fi si persoane juridice care pot si doresc sa faca sponsorizari din impozitul pe profit) o pot face si in conturile:

RO85INGB0000999900046911 - RON, titular Raluca Tonciu

RO56INGB0000999901632122 - Euro, titular Raluca Tonciu

RO96INGB0000999902656498 - USD, titular Raluca Tonciu, deschise la ING Bank - Sucursala Mosilor
(COD SWIFT INGBROBU)

sau facand o donatie in contul PayPal al sotului meu, Bogdan Pietroiu (bpietroiu@gmail.com)

SMS 8832: Pana in prezent s-au trimis SMS-uri

* Numarul de SMS 8832 este valabil in perioada 15 mai 2015 - 14 iunie 2015. Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Telekom si Orange, pentru cartele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartelele preplatite, in reteaua Vodafone, utilizatorii nu platesc TVA. Numar oferit gratuit cu sprijinul asociatiei M.A.M.E


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri