7 Ianuarie 2015 publicat în Social 2 share-uri

Un grup de oameni de stiinta a pus un grup de 5 maimute intr-o camera si in mijlocul ei o scara, cu banane in varf.

Ori de cate ori o maimuta se urca pe scara sa ia banane, cercetatorii le udau pe celelalte cu apa rece. Dupa o vreme, de cate ori o maimuta se urca in varful scarii ca sa ia banana, celelalte o bateau pe cea de pe scara.

Cu timpul, nicio maimuta nu a mai indraznit sa se urce pe scara, in ciuda tentatiei. Apoi, cercetatorii au hotarit sa inlocuiasca una dintre maimute. Evident, primul lucru pe care l-a facut aceasta noua maimuta a fost sa se urce pe scara ca sa ia banane. Imediat, celelalte au batut-o.

Dupa cateva batai, noul membru al grupului a invatat sa nu se mai urce pe scara, chiar daca nu a stiut niciodata de ce se intampla acest lucru.

A doua maimuta a fost inlocuita si acelasi lucru s-a petrecut, iar prima maimuta inlocuita a participat si ea la bataia pe care o primea a doua maimuta introdusa in grup. Cercetatorii au facut la fel, pana au ajuns la a 5-a maimuta care a fost inlocuita si ea si astfel se formase un grup complet nou.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

S-a ajuns deci la un grup nou de 5 maimute care chiar daca nu primisera dusul rece, le bateau pe cele care indrazneau sa se urce pe scara sa ia banane. Daca le-am putea intreba de ce fac asta? Raspunsul lor ar fi: “nu stiu, asa se fac lucrurile pe-aici.”

Nu ezita sa imparti aceasta povestioara cu alti oameni. Poate si ei se intreaba de ce continuam sa facem lucrurile intr-un anume fel, daca exista si alte perspective.

Concluzia: nu te lua dupa comportamentul celorlalti, gandeste inainte sa copiezi ceea ce fac cei din jur.
Siii... Iti oferim si niste banane! :)

Articolul a fost inspirat de un viral initial postat pe Facebook.

Foto homepage: Shutterstock.com; maimute, grup de maimute


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri