Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati a lansat pe 25 noiembrie 2014, alaturi de partenerul sau Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul, proiectul „START – O viata de calitate in siguranta!”. Acest proiect este finantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie 6.3 'Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii'.

Proiectul „START – O viata de calitate in siguranta!” isi propune o abordare sistemica, integrata, privind dezvoltarea unor mecanisme, masuri, proceduri si instrumente aplicabile la nivel national care sa genereze beneficii pe termen lung pentru persoanele care se afla in situatii de risc privind violenta domestica sau traficul de persoane.

Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta masuri integrate de abordare sistemica nationala pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.

Regiunile de interventie ale proiectului acopera intreg teritoriul tarii (Bucuresti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenita Vest) si se adreseaza unui grup tinta de 10.050 persoane, din care: 1.000 femei, 5.000 alte persoane din grupuri vulnerabile, astfel: 4.000 victime ale violentei domestice, 1.000 copii in situatii de risc, 50 victime ale traficului de persoane, 3.000 experti din cadrul structurilor publice care au responsabilitati in prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane si/sau interactioneaza cu victime, 500 manageri si 500 persoane din cadrul autoritatilor publice locale si centrale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Problematica proiectului este una complexa si cuprinde 4 mari arii de actiune:

1. la nivelul imbunatatirii cunostintelor si competentelor specialistilor si personalului care lucreaza in domenii relevante (prin seminarii si programe de formare profesionala),
2. la nivel de mentalitate (prin campanii de informare privind problematica violentei domestice si cea a traficului de persoane),
3. privind abordarea unor masuri eficiente (prin mecanisme de prevenire, combatere, interventie si monitorizare)
4. privind dezvoltarea unitara si eficienta a serviciilor furnizate victimelor violentei asupra femeilor si a traficului de persoane.

Actiuni in cadrul proiectului

• formare profesionala si calificare in domeniul incluziunii sociale relevante pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane;
• acreditarea/ autorizarea programelor de formare si de educatie destinate persoanelor din categoriile grupurilor tinta;
(acestea doua sa iasa mai bine in evidenta, cumva)
• crearea unui sistem integrat de inregistrare, raportare si management al cazurilor de violenta in familie, prin realizarea unui sistem specializat care ar facilita inregistrarea mai usoara a datelor si elaborarea setului unitar de instrumente de monitorizare, inclusiv a fisei unice;
• crearea unor mecanisme si implementarea unor masuri dedicate prevenirii si combaterii violentei domestice si a traficului de persoane, inclusiv centre dedicate si modalitati discrete de protejare a victimelor;
• infiintarea unei linii telefonice gratuite si anonime destinate victimelor violentei in familie;
• campanii pentru cresterea constientizarii si combaterii traficului de persoane si violentei domestice, in special impotriva femeilor si a copiilor.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

La eveniment au participat domnul Corneliu Visoianu, consilier al Cabinetului Primului Ministru, doamna Ioana Liana Cazacu, secretar de stat, DESFB, domnul Comandant Niculae Iancu, rector, Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”, doamna Gabriela Coman, secretar de stat, Agentia Nationala pentru protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, domnul Csaba Ferenc Asztalos, presedinte, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Andreea Marin, presedinte Pretuieste Viata, Daniela Nane actrita Teatrul Bulandra, Adrian Chesnoiu, manager de proiect, precum si experti din cadrul proiectului: Mihaela Sasarman, Asociatia Transcena, Andreea Braga, Centrul FILIA, Cristina Bordei, Fundatia SensiBlu si Carmen Nemes, Asociatia ANAIS.

****

Mesajul Doamnei Secretar de stat Ioana Liana Cazacu cu ocazia zilei de 25 noiembrie si a lansarii acestui proiect:

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor A contat cine a zbierat mai tare

„Violenta in familie are un pronuntat caracter de gen, insa lupta impotriva violentei domestice priveste intreaga societate. Victimele acestui flagel din intreaga tara trebuie protejate, iar agresorii trebuie sa constientizeze ca actul de violenta impotriva femeilor este inacceptabil si intolerabil de catre autoritati.

Prin acest proiect ne-am propus in primul rand formarea profesionala si calificarea in domeniul incluziunii sociale a persoanelor din institutiile relevante pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane, definitivarea ghidurilor privind procedurile de instrumentare a cazurilor de violenta in familie, crearea unor mecanisme si implementarea unor masuri dedicate prevenirii si combaterii violentei domestice si a traficului de persoane, inclusiv centre dedicate si modalitati discrete de protejare a victimelor. Apoi, am realizat ca este imperios necesara infiintarea unei linii telefonice gratuite si anonime destinate victimelor violentei in familie la care acestea sa poata suna pentru informatii 24 de ore din 24.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Mai mult, in urma acestui proiect se doreste crearea unui sistem integrat de inregistrare, raportare si management al cazurilor de violenta in familie. Acest lucru este necesar pentru a facilita inregistrarea mai usoara a datelor si elaborarea setului unitar de instrumente de monitorizare, inclusiv a fisei unice, iar mai apoi a unor politici si servicii coerente, in acord cu nevoile reale ale victimelor.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri