29 Octombrie 2014 publicat în Social 141 share-uri

Teoriile evolutioniste si Teoria Big Bangului sunt reale, 'Dumnezeu nu este un magician cu bagheta magica', a declarat recent Papa Francisc, iar cuvintele sale, privind global o umanitate care a creat mereu o prapastie intre religie si spiritualitate, sunt de o importanta istorica.

„Cand citim despre Creatie in Geneza, exista riscul sa ni-l imaginam pe Dumnezeu ca pe un magician, cu o bagheta magica care a fost capabil sa faca totul. Dar nu e asa”, a spus Papa Francisc la Academia Pontifica de Stiinte, scrie The Independent.co.uk.

Papa a explicat ca ambele teorii stiintifice nu sunt incompatibile cu ideea existentei lui Dumnezeu.
Expertii spun ca aceste conmentarii facute la Academia Pontifica de Stiinte pun punct pseudo teoriilor creationiste si a existentei unei inteligente superioare care a creat totul.

Foto: Shutterstock.com; Big Bang

Foto: Shutterstock.com/ giulio napolitano; Papa Francisc

„Big Bangul, pe care astazi il consideram originea lumii, nu contrazice interventia unui creator divin, ba chiar o cere. Evolutia din natura nu este incosistenta cu notiunea creatiei, fiindca evolutia are nevoie de creatie, pentru ca formele de viata sa evouleze.” - Papa Francisc

Asistam astazi, la o reconciliere fara precent intre stiinta si religie. Cercetatorii aduc la randul lor in discutie tot mai multe teorii care vin sa confirme textele spirituale vechi. Spre deosbire de momentul cand Galileo Galilei a fost condamnat de Biserica si ars pe rug pentru ca a spus ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, astazi avem la indemana uneltele necesare pentru a decodifica mai bine existenta, iar acest lucru se poate intampla pe o cale spirituala care nu o exclude pe cea stiintifica.

"Nu cred intr-o persoana care ar fi Dumnezeu si nu am negat niciodata asta si am exprimat-o clar. Daca in mine exista ceva ce poate fi numit religios, atunci ar fi admiratia nemarginita pentru structura lumii, asa cum o reveleaza stiinta". - Albert Einstein, 1954

Iti recomandam si: Dialogul genial dintre Einstein si Tagore: Textul pe care trebuie sa-l citesti!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri