20 Octombrie 2014 publicat în Social 1 share-uri

Pornim Vanatoarea de Discriminari Urbane! Societatea de Analize Feministe AnA (www.anasaf.ro), in parteneriat cu Asociatia Front (www.feminism-romania.ro) lanseaza proiectul "Discriminari urbane. Program de cetatenie activa sensibil la gen".

Proiectul incearca sa raspunda unor intrebari esentiale care privesc viata noastra in acest oras:

“Este capitala Romaniei un oras european, atent la problemele de incluziune, diversitate si egalitate? Este Bucurestiul un oras sexist, homofob, transfob, rasist? Este Bucurestiul un loc sigur pentru femeile tinere sau cele mai in varsta? Este un oras in care a merge cu caruciorul in parc este o placere sau o corvoada pentru parinti? Se regasesc femeile in memoria colectiva a acestui oras?”

De asemenea, proiectul incearca sa ii provoace pe locuitorii Bucurestiului sa ia atitudine in fata diverselor forme de discriminare de care se lovesc zi de zi. Proiectul adauga componenta discriminarii de gen prin intermediul mai multor elemente:

  • Platforma www.discriminari-urbane.ro: Impreuna cu cetatenii vom identifica zone nesigure din oras, mesaje sexiste si homofobe, vom elabora petitii catre autoritati, ne vom mobiliza pentru actiuni stradale, vom lansa concursuri.

O componenta importanta a platformei o reprezinta Harta Discriminarilor Urbane, unde cetatenii pot sa marcheze discriminarile pe care le-au suferit. Pornim astfel in Vanatoarea de Discriminari Urbane. Vom putea realiza impreuna cu locuitorii orasului, un portret al discriminarilor pe criterii de gen si nu numai, care se petrec in Bucuresti. Vizibilizarea acestor aspecte sociale reprezinta primul pas catre cautarea unor solutii adecvate impreuna cu cetatenii si autoritatile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști
  • Alte activitati desfasurate in cadrul proiectului:

Ghidul Discriminarilor Urbane de Gen, o cercetare care se concentreaza asupra unor aspecte precum: gen si signaletica/toponimie urbana; mesaje sexiste/misogine/instigatoare la violenta impotriva femeilor; dreptul la exprimare publica pentru organizatiile ce apara drepturile femeilor; violenta stradala impotriva femeilor.
Activism Stradal: actiune de 8 Martie, flash-mob in parcul Cismigiu, eveniment de arta urbana/graffiti despre violenta stradala impotriva femeilor.
Expozitie de Fotografie/Arta Video/Instalatii pe Tema „Discriminari urbane de gen”.

Este Bucurestiul un oras sexist? Daca si tu raspunzi ‘DA’ la cel putin una dintre intrebarile de mai jos, inseamna ca vrei sa exersezi cetatenia activa sensibila la gen!

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

● Vrei ca o strada sau o statie de metrou in constructie sa poarte numele unei personalitati feminine?
● Vrei sa ”revendici” alaturi de noi un trotuar al capitalei, care sa redevina accesibil parintilor?
● Vrei sa curatam orasul de mesajele sexiste si homofobe?
● Vrei sa discutam despre hartuirea stradala si sa vedem ce se poate face?
● Vrei sa afli cate monumente, strazi, placi memoriale sunt dedicate femeilor?
● Vrei sa identificam personalitati feminine reprezentative pentru istoria si cultura orasului?
Impreuna putem face din Bucuresti un oras mai prietenos cu locuitorii sai!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri