17 Octombrie 2014 publicat în Social 15 share-uri

Coalitia pentru Egalitate de Gen desfasoara sambata, 18 octombrie, actiuni civice in Capitala si in orasele Sibiu si Cluj pentru a atrage atentia asupra traficului de persoane in scopul exploatarii sexuale la care sunt supuse numeroase fete si femei. Evenimentele vor marca Ziua Europeana de Actiune Impotriva Traficului de Persoane.

„Nu da bani pentru exploatare sexuala!” si „Stop traficului de fete si femei” sunt cateva din mesajele ce vor fi transmise de participantii la actiune, in cafenele din Centrul Vechi al Capitalei incepand cu ora 16:00. Actiunea va avea loc simultan in Sibiu si Cluj in zonele centrale.

Traficul de persoane este o forma de crima organizata care implica exploatarea unor persoane in conditii de amenintare, forta, santaj sau inselaciune pentru a obtine profit financiar. Exploatarea sexuala, munca fortata, servitutea domestica, exploatarea cersetoriei, exploatarea prin munca a minorilor sunt forme ale traficului, practic forme ale sclaviei moderne, in care o persoana este fortata sa munceasca in folosul exclusiv al traficantului.

Exploatarea sexuala este una din cele mai intalnite forme de exploatare in randul victimelor traficului de persoane. Majoritatea covarsitoare a victimelor exploatarii sexuale, 97,6%, sunt fete si femei, iar jumatate din acestea sunt minore. Acestea sunt fie trimise de traficanti in tari straine, pe diverse cai, fie tinute captive si exploatate in Romania, deopotriva in zone urbane si rurale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Fortarea fetelor si femeilor la acte sexuale, la manifestari pornografice sau la alte forme de exploatare sexuala, pentru profit, reprezinta una din cele mai grave si traumatizante incalcari ale drepturilor omului.
Organizatorii actiunii „Stop traficului de femei si fete” invita persoanele care doresc sa se implice in aceasta cauza sa li se alature. Confirmarile de participare se vor trimite pe adresa voluntari.ceg@gmail.com pana in data de 16 octombrie.

Coalitia pentru Egalitate de Gen este formata din cinci organizatii nonguvernamentale care activeaza pentru drepturile femeilor: Centrul Parteneriat pentru Egalitate – C.P.E., Societatea de Analize Feministe Ana, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G., Asociatia pentru Drepturile Femeilor Rome E-Romnja si Asociatia Front.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

**********

Pentru informatii suplimentare, persoane de contact:
• Ana Maria Gheorghiu, C.P.E., tel. 021 335 4175, email info@cpe.ro
• Tudorina Mihai, Asociatia Front, tel. 0741.731.424, email front.feminist@gmail.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri