6 Octombrie 2014 publicat în Social 3 share-uri

9 din 1000 de copii se nasc cu o malformatie cardiaca congenitala, ceea ce inseamna ca peste 1500 de copii se nasc anual in Romania cu o conditie ce le limiteaza dreptul la o copilarie si o viata normala. In prezent statul roman trateaza acesti copii prin operatiile pe cord deschis efectuate in spitalele de stat, insa 80% din ei pot fi tratati prin interventii minim invazive, eliminand astfel traumele si cicatricile.

In data de 15 iulie 2014 Asociatia Help Education Romania a demarat programul de ajutorare a copiilor cu malformatii cardiace congenitale „Salveaza inima unui copil”, un program menit sa informeze populatia cu privire la gravitatea situatiei acestor copii, la necesitatea diagnosticarii de la nastere si la posibilitatile de tratare ale acestor malformatii, incercand acolo unde este posibil sa elimine solutia chirurgicala.
Astfel, s-a dat startul la campania de strangere de fonduri pentru tratamentul de corectie a malformatiilor cardiace congenitale a doi copii ce au ajuns in atentia Asociatiei :

  • Siluan Budu, in varsta de 3 ani, diagnosticat cu defect septal interatrial ostium secundum cu diametru de 10 mm
  • Naomi Constantineanu, in varsta de 14 ani, diagnosticata cu defect septal interatrial ostium secundum cu diametru de 27 mm.

Cei doi au fost internati si, in data de 31 iulie 2014 a fost efectuata corectia malformatiei lui Siluan Budu, iar in data de 1 august a fetitei Naomi Constantineanu. Ambele interventii au constituit un real succes, rezultatul fiind inchiderea totala a defectelor celor doi copii, lucru confirmat si la controalele efectuate la o luna post-procedura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Echipa de medici care efectueaza aceasta procedura este formata din:

> Dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog, membru al Societatii Europene de Cardiologie si Coordonatorul Sectiei de Cardiologie Interventionala ARES Bucuresti;
> Prof. Dr. Basil Thanopoulos, medic primar cardiolog, Director Interventional Pediatric Cardiology, Iatricon Medical Center, Atena, Grecia. Coordonatorul Departamentului de Cardiopatii Congenitale ARES Bucuresti

„Ne bucuram nespus ca putem oferi copiilor bolnavi o sansa la viata printr-o metoda minim invaziva, scutindu-i in acest fel de chinurile unei interventii chirurgicale pe cord deschis. O alta usurare este aceea ca putem conta pe o comisie medicala formata din medici cu experienta in domeniul cardiologiei interventionale, avand astfel siguranta ca eforturile noastre se indreapta in directia corecta, fiindu-ne si foarte dificil sa prioritizam noi singuri cazurile din cauza ca nu intelegem complet starea si nevoile medicale ale acestora.” Roxana Flesariu, Presedinte Asociatia Help Education Romania

Totodata anuntam lansarea site-ului www.helpromania.ro, un site cu o interfata extrem de prietenoasa, unde utilizatorul are posibilitatea de a cunoaste copiii inclusi in campania “Salveaza Inima unui Copil” precum si cazurile tratate deja in cadrul acestei campanii. Utilizatorii au posibilitatea de a dona online sume care pot salva inima unui copil si care ii pot salva viata.

Conturile in care se pot face donatii in campania Salveaza Inima Unui Copil sunt:
IBAN Lei:RO92RZBR0000060013529364
IBAN Euro:RO15RZBR0000060013529392
IBAN USD: RO79RZBR0000060013529404.

HELP ROMANIA: www.helpromania.ro | office@helpromania.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri