8 Iulie 2014 publicat în Social 282 share-uri

Jose Mujica, presedintele Uruguayului este cunoscut ca "cel mai umil presedinte din lume". Duce o viata austera si doneaza 90% din salariul sau catre caritate. Este presedintele Uruguayului din anul 2010, cand a castigat alegerile, in fruntea partidului de stanga Frente Amplio.

A fost luptator de guerrilla si prizonier politic, facand parte din miscarea Tupamaros. Mass-media internationala l-a descris ca fiind "cel mai autentic politician" sau chiar "cel mai bun líder din lume". Foarte multi sunt de parere ca Jose Mujica ar trebui sa primeasca Premiul Nobel pentru Pace. De asemenea, se spune ca Mujica este "cel mai sarac presedinte din lume", fiindca doneaza 90% din salarial sau catre orfelinate. Dar Mujica nu este prea incantat de aceste etichete: “Definitia mea cu privire la saracie, este cea care ne-a ramas de la Seneca: Nu omul care are putin e sarac, ci acela care are si ravneste la mai mult”. (via The Guardian.uk)

Jose Mujica, presedintele Uruguayului este un exemplu pentru o lume intreaga si pentru politicienii avizi de putere din fiecare tara.Mujica este un politician care traieste ideologia in care crede si pe care o reprezinta, aceasta nefiind doar o scuza pentru acumularea de capital electoral si in final, putere.

Jose Mujica: 15 citate memorabile

1. “Imi ofer luxul de a spune ce imi doresc.”

2. “Un presedinte este un oficial inalt care este ales in aceasta functie. Nu este un rege, nu este un dumnezeu. Nu este vraciul unui trib, cel care le stie pe toate. Este un servitor civil. Cred ca modul ideal de a trai este precum modul de a trai al majoritatii celor pe care vrem sa ii servim si reprezentam.”

3. “Sunt foarte multi oameni carora le plac banii multi. Nu ar trebui sa intre in política.”

4. “Sunt numit cel mai sarac presedinte din lume, dar un ma simt sarac.”

5. „Nu vreau sa fiu propovaduitor al saraciei, dar nu pot sa suport irosirea, cheltuiala iresponsabila, irosirea energiei si viata cheltuitoare.”

6. „Sunt complet vindecat de simplificari, de a imparti lumea in bine si rau, de a gandi in alb si negru. M-am copt!”

7. „Daca am trai dupa necesitati - fiind prudenti – cei 7 miliarde de oameni ai lumii ar putea avea tot ce si-ar putea dori. Politicile globale ar trebui sa mearga in aceasta directie. Dar gandim nu ca specie, ci ca popoare si tari.”

8. „Casatoria intre gay? – Va rog – este mai veche decat lumea. L-am avut pe Iulius Cezar, Alexandru cel Mare. Sa spui ca este o chestiune moderna, sa fim seriosi, este mai veche decat noi. Este o realitate obiectiva. Exista. Pentru noi, a nu o legaliza inseamna sa torturam oameni inutil.”

9. „ Lumea va avea mereu nevoie de revolutii. Aceasta nu inseamna impuscaturi si violente. O revolutie este atunci cand iti schimbi modul de a gandi. Confucianismul si Crestinismul au fost amandoua refolutionare.”

Foto:Wikimedia.org

Foro homepage: Wikipedia.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri