24 Iunie 2014 publicat în Social 11 share-uri

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila a inaugurat, sambata, 14 iunie, padurea de la Dragos-Voda, din judetul Calarasi, prima padure infiintata de un ONG din Romania.

Aceasta a fost plantata in 2010 prin programul de impaduriri al organizatiei, „Padurea Copiilor – adopta un copac!” si apoi ingrijita pana cand a atins stadiul de masiv. Evenimentul de inaugurare, in premiera in tara noastra, a avut loc in comuna Dragos-Voda, in vecinatatea proaspetei paduri. Partenerul principal al evenimentului a fost Kompact Grid.

Padurea de la Dragos-Voda este prima padure infiintata de un ONG din Romania, nu doar atat, dar este realizata exclusiv din fonduri private. Asociatia ViitorPlus, alaturi de partenerii sai, a plantat 7 specii diferite de puieti in anul 2010 in locatia din judetul Calarasi, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate in domeniul public. Acum, pe aceasta suprafata se afla o padure care a atins stadiul de masiv. Acest lucru inseamna ca padurea nu mai are nevoie de ingrijiri (prasile, completari) pentru a creste, urmand insa sa fie monitorizata pentru inca 10 ani.

Mereu am spus ca noi, la ViitorPlus, nu doar plantam, ci impadurim. Si ne-am tinut de cuvant! Cu ajutorul sponsorilor, voluntarilor si a comunitatii locale, la Dragos-Voda am plantat si ingrijit niste puieti care astazi formeaza o adevarata padure!” a spus Teodora Palarie, managerul programului de impaduriri al asociatiei ViitorPlus.

Evenimentul de inaugurare a padurii a avut loc sambata, 14 iunie 2014, de Ziua Silvicultorului, in comuna Dragos-Voda din judetul Calarasi, in apropierea kilometrului 86 de pe Autostrada Soarelui, chiar langa noua padure. Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor publice centrale, locale si regionale, voluntarii ce au contribuit la plantarea si ingrijirea padurii si membrii comunitatii locale, mai ales copiii de la scoala si centrul de zi din Dragos-Voda. Sarbatoarea a fost una pentru oameni, pentru voluntari, pentru toti cei care au contribuit pentru ca aceasta padure si programul de impaduriri al ViitorPlus sa ajunga unde este astazi.
Pentru ca toate padurile realizate de ViitorPlus si sustinatorii sai sunt paduri ale copiilor, copiii din comuna Dragos-Voda au fost oaspetii cei mai de seama. Ei au sustinut recitaluri de dans traditional si modern si, alaturi de ceilalti invitati, au participat la activitati informative si interactive (ateliere educationale pe teme de mediu – pictura pe sacose de bumbac, pe pietre, activitati sportive, muzeul padurii, laughter yoga etc.).

Parteneri ai evenimentului de inaugurare a padurii au fost Kompact Grid, Societatea Romana de Radiodifuziune, Coca-Cola Romania, People for Sport, Ecoxtrem si Consiliul Local Dragos-Voda, Calarasi.

Padurea Copiilor este programul ViitorPlus care are ca scop impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei si care si-a propus plantarea si ingrijirea unui puiet pentru fiecare nou nascut din tara. In cadrul acestui program, ViitorPlus a plantat si ingrijit 37 de hectare de padure, dintre care 8 au ajuns la stadiul de masiv. Programul de impaduriri va fi cauza de mediu la evenimente sportive in anul 2014, dintre care amintim UniCredit Leasing Transmaraton si Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri