26 Mai 2014 publicat în Social 31 share-uri

Gandeste-te la formele de violenta sexuala si noteaza-le pe un biletel

"Gandeste-te la formele de violenta sexuala si noteaza-le pe un biletel". Participantele la atelierul Sprijin dupa viol au avut aceasta cerinta si iata ce au notat.

Violenta sexuala impotriva noastra, a fetelor si a femeilor, este larg raspandita si acceptata, asa incat atunci cand suntem agresate nu suntem crezute sau suntem invinovatite si responsabilizate pentru cele intamplate. Ca fete si femei, suntem descurajate sa vorbim despre experientele de violenta confruntate, sa depunem plangere la Politie si rareori primim sprijinul de care avem nevoie. Atunci cand incercam sa facem ceva – pentru noi insene sau pentru o prietena, colega, ruda – ne lovim de lipsa acuta de informatii si de resurse adecvate. Intregul proces, de la depunerea plangerii pana la solutionarea in instanta, poate reprezenta o trauma in plus, si este imposibil de parcurs fara un sprijin informat si empatic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Prin proiectul „Sprijin dupa viol” ne propunem sa abordam aceste probleme in cadrul unor ateliere interactive. Te incurajam sa participi! Urmareste site-ul proiectului pentru a afla data desfasurarii urmatorului atelier si locul de desfasurare.

„Cand am pus biletelele unele langa celelalte, ne-am dat seama ca violenta sexuala vine in forme foarte diverse, unele mai clare, altele mai subtile. Mai mult, am realizat ca cele mai multe forme de violenta sexuala nu sunt sanctionate prin lege sau ca nu avem deloc obiceiul sa le vedem ca pe acte pe care noi am putea sa le denuntam la politie”, spune Adriana Radu, una dintre participantele la atelier. Iata ce scria pe biletelele participantelor:

Violenta verbala:

Violenta fizica


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri