Bunicul Dobri ne invata cum sa fim, fiecare dintre noi… "CEL MAI BUN OM DE PE PLANETA".

Batranul de aproape 100 de ani a devenit cunoscut in intreaga lume, iar in Bulgaria, tara natala, el este cunoscut ca Sfantul din Baylovo (satul sau) sau Bunicul Dobri.

In Bulgaria, toata lumea il recunoaste si il pretuieste pe Bunicul Dobri si, datorita unui reportaj, el a ajuns sa fie cunoscut in intreaga lume.

Foto: Wikipedia

Dobri Dobrev si-a pierdut auzul in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, dar aceasta nefericire nu l-a inrait. De cateva decade el isi petrece fiecare zi strabatand 25 de kilometri, pe jos, din staul sau pana in Sofia unde cerseste. Totusi, Dobri nu poate fi numit "cersetor' pentru ca toti banii pe care ii obtine in acest fel, ii doneaza bisericilor, manastirilor si orfelinatelor si nu pastreaza niciun banut pentru el.

Dobri pare venit din alta lume, iar valorile sale de viata par de multa vreme uitate de catre societatea angrenata intr-un ritm alert si egoist.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Vezi mai multe imagini cu Dobri Dobrev:

Sursa: Imgur.com

Dobri Dobrev a donat toti banii, o suma estimate la 40.000 de Euro, obtinuti din cersit, reusind sa traiasca din pensia lui de 100 de euro pe luna.

Anul acesta, “Sfantul din Baylovo” implineste 100 de ani. Aceasta este invatatura pe care o lasa el tuturor: sa oferi, fara a te astepta sa fii gratificat. Sa respecti oamenii si sa nu tii nimic rau in tine. Batranul Dobri vede lumea din jurul sau egoista, dar nu este suparat pe lume, el vrea sa lase un exemplu prin viata lui.

"Ai sa ajungi in Rai, bunicule Dobri?", este intrebat batranul, intr-un interviu. “Nu stiu, aceasta doar Dumnezeu stie”, raspunde sfantul. Pentru oameni din intreaga lume, acest om care traieste simplu a devenit un model de urmat, pentru ca are o inima imensa.

Captura video: "Oamenii care nu-l plac pe Dumnezeu, nu ma plac pe mine"

Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu Împreună în arte și simțiri Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

"Mai sunt si alti oameni ca tine?"

"Nu stiu", raspunde bunicul Dobri.

Daca fiecare din noi am fi macar putin asemeni batranului Dobri, cu siguranta, lumea ar fi un loc mai bun! Si tu ai putea sa fii "Cel mai bun om din lume"!

  • Povestea bunicului Dobri merita a fi cunoscuta de catre toti prietenii nostri!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri