25 Martie 2014 publicat în Social 20 share-uri

Conferinta TED2014 a avut ca vorbitor un om extraordinar. Discursul sau face inconjurul internetului starnind emotii puternice. Este vorba despre Ziauddin Yousafzai, tatal Malalei Yousafzai, cea mai tanara nominalizata la Nobelul pentru Pace din lume.

In luna Octombrie 2012, un taliban a impuscat-o pe Malala, fiica lui Ziauddin Yousafzai, curand dupa ce aceasta s-a urcat in autobuzul care o aducea acasa de la scoala. Malala a fost grav ranita si o lume intreaga a stat cu sufletul la gura, asteptand vesti despre sanatatea ei.

Din fericire, tanara a supravietuit ca prin minune atacului, iar gestul talibanilor, islamisti extremisti care nu sunt de acord cu multe dintre drepturile fundamentale ale femeilor, nu a facut decat sa o transforme pe Malala, intr-o eroina contemporana cu o voce chiar mai puternica decat inainte. La Conferinta TED 2014, Ziauddin Yousafzai a vorbit despre ce inseamna sa fii tatal unui asemenea copil.

Ziauddin Yousafzai: Inainte de asta, ea era fata mea, dar acum eu sunt tatal ei

In provincia Swat, din Pakistan – acolo unde locuisc Malala si tatal ei Ziauddin – talibanii au interzis fetelor sa mearga la scoala, Yousafzai, care este invatator si luptator pentru drepturile femeilor in Pakistan, a refuzat sa o retratga pe Malala de la scoala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Malala Youfsazai primind in anul 2013 Premiul Sakharov oferit de Parlamentul Uniunii Europene, iar in stanga se afla mandru, tatal ei.

Sursa: Wikimedia commmons

„Cand in multe culturi tatii sunt cunoscuti datorita fiilor lor, eu sunt acela dintre putinii care a ajuns cunoscut datorita fetei sale, a spus Yousafzai la editia TED2014, „si sunt mandru de asta.”
In anul 2009, un jurnalist de la BBC l-a intrebat pe Youfsazai daca nu cumva, un elev de-al sau ar putea sa scrie despre cum este sa traiesti si sa mergi la scoala sub jurisdictia talibana, in Pakistan. Parintii copiilor au considerat ca este prea periculos sa ii lase pe acestia sa scrie, asa incat Ziauddin a intrebat-o chiar pe fata sa, Malala, daca ar vrea sa scrie.

In ciuda riscului enorm, Malala care pe atunci era in varsta de 12 ani, a acceptat provocarea jurnalistului BBC. „Malala si-a inceput campania pentru educatia si drepturile femeilor, in anul 2007”, a povestit tatal ei in cadrul conferintei TED. „A devenit foarte faimoasa, o tanara foarte populara. Inainte de asta, ea era fata mea, dar acum eu sunt tatal ei”.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri