Astazi, in timp ce imi practic specialziarea, intalnesc multe femei a caror problema esentiala este modul cum barbatii le trateaza si ce efect devastator are asupra acestora, modul cum ei se poarta in viata de zi cu zi. Eu cred ca barbatii isi subestimeaza impactul pe care il au in aceasta lume. Cred ca definitiile pot fi provocate. Cred ca fiecare barbat trebuie sa aiba aceste 4 calitati. – John Kim

John Kim, psiholog american, specializat in terapia de cuplu, traseaza cateva caracteristici ale unui „barbat adevarat”. Sunt trasaturi pe care un "barbat adevarat" le poate dobandi, doar daca vrea. Sunt lucruri despre care vorbim mult prea rar, in opinia lui John Kim. Sunt lucruri care ar trebui sa fie o adevarata provocare la adresa felului cum vedem lumea. Si de asemenea, cuvintele acestui psiholog pot fi considerate o contributie la ideea de MASCULINITATE, astazi.

John Kim a publicat acest material pe site-ul www.mindbodygreen.com, dar perspectiva sa asupra masculinitatii merita a fi cunoscuta de cat mai multi oameni.

“Scopul meu, scriind acestea, nu este acela de a va furniza definitia mea cu privire la ceea ce ar trebui sa fie un barbat. Scopul meu este acela de a va provoca modul de a gandi. Cu multi ani in urma, atunci cand lucram la un centru de ajutorare a tinerilor dependenti de droguri, am aflat ca ei toti aveau un lucru in comun: un tata absent. Fie tatal lor nu facea parte din peisaj, fie era indisponibil din punct de vedere emotional. Rezultatul este in cazul lor, senzatia de lipsa de directie, stima de sine scazuta si foarte putina constiinta. Ceea ce cauzeaza furie, si goluri emotionale care sunt umplute cu obiceiuri nesanatoase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

De asemenea astazi, in timp ce imi practic specialziarea, intalnesc multe femei a caror problema esentiala este modul cum barbatii le trateaza si ce efect devastator are modul lor de a fi, in viata de zi cu zi. Eu cred ca barbatii isi subestimeaza impactul pe care il au in aceasta lume. Cred ca definitiile pot fi provocate. Cred ca fiecare barbat trebuie sa aiba aceste 4 calitati”.

Share, sa afle toti barbatii din vietile noastre!

1. Un barbat adevarat raspunde

De 40 de ani, de cand sunt pe aceasta planeta, la modul general (fiindca stiu ca nu toti tipii sunt asa), in majoritate, barbatii nu se gandesc la modul cum actiunile si cuvintele lor ii pot afecta pe ceilalti. Un exemplu este barbatul care reuseste sa anuleze personalitatea sotiei, prin comportamentul sau agresiv sau le vorbeste foarte urat copiilor sai. Sau, cineva care intra intr-o altercatie fizica ca sa demonstreze ceva. Sunt oameni care reactioneaza din ego si nu din inima lor.

Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Este nevoie de disciplina, de prcatica, rabdare si maturitate pentru a reusi sa ne filtram si sa putem sa ne gandim la ceilalti inainte de a raspunde. Un raspuns are nevoie de gandire, meta – cognitie. O reactie este instinctuala. Baietii reactioneaza. BARBATII RASPUND.

2. Un barbat adevarat isi accepta defectele

Un astfel de barbat este gata sa isi examineze defectele. Practica transparenta si nu este defensiv. Exprima ceea ce simte si nu incearca sa fie altceva decat ceea ce este.

Un barbat adevarat nu se lasa captat in certuri unde argumentele sunt bazate pe sentimente de ura. Un astfel de barbat sustine o confruntare fiind constient de ceea ce se intampla si asumandu-si responsabilitatea, facand de asemenea, alegeri constiente. Un barbat adevarat merge mai departe schimbat, invatand din experiente.

Foto: Shutetrstock.com; barbat, barbat adevarat, adult, barbat matur

Ghid pentru alegerea mobilierului interior LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Foto homepage: Shutterstock.com; barbat, barbat adult, adult


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri