7 Februarie 2014 publicat în Social 24 share-uri

Ideea de „slagar” sau, altfel spus, de „hit” este cel mai adesea asociata celebrelor melodii care au fost si inca sunt la mare moda, cum ar fi cele ale unor formatii ca Beatles, ABBA, Spice Girls sau ale unor solisti pop-rock, dar cele mai cunoscute melodii si cu siguranta mult mai longevive sunt fragmentele de mare popularitate din muzica clasica.

Comunicat de presa

Doua astfel de „hit-uri” ale romantismului muzical rus, cantate peste tot in lume si devenite parte „subconstienta” a vietii cotidiene vor fi reunite in concertul de la Sala Radio programat vineri, 7 februarie (19.00): Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra semnat de RACHMANINOV si Dansurile polovtiene (din opera „Cneazul Igor”) compuse de conationalul sau, BORODIN. Daca prima lucrare a inspirat tema principala a cantecului „All by Myself” devenit cunoscut mai ales prin interpretarea lui Céline Dion, dar a facut parte si din coloana sonora a unui mare numar de pelicule cinematografice, Dansurile polovtiene au fost utilizate de Julio Iglesias sub titlul „Quiéreme” („Iubeste-ma”) in albumul sau „Emociones”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Apivita România a marcat un nou început Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra – interpretat de ORCHESTRA NATIONALA RADIO, solist MIHAI UNGUREANU - este cea mai populara creatie a lui Rachmaninov, considerat ultimul mare romantic al muzicii clasice. „A compune muzica este parte a vietii mele la fel cu a respira si a manca. Compun muzica pentru ca trebuie sa dau o forma sentimentelor mele, la fel cum vorbesc pentru ca trebuie sa imi rostesc gandurile.” - spunea compozitorul.

Puternic influentata de folclorul rus, opera „Cneazul Igor” a lui Borodin are la baza poemul anonim „Cantec despre oastea lui Igor” (sec. al IX-lea), iar Dansurile polovtiene (popor nomad de sorginte turceasca) sunt cea mai apreciata parte a lucrarii, devenite celebre mai ales dupa interpretarea coregrafica in cadrul stagiunilor “Baletelor ruse”, la Paris, in 1909.

HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Pe langa cele doua partituri, tot in interpretarea ORCHESTREI NATIONALE RADIO, veti asculta si uvertura operei „Cneazul Igor”, intregul eveniment derulandu-se sub bagheta dirijorului chinez JIN WANG.
Muzicianul a studiat dirijatul de orchestra la Conservatorul din Beijing si apoi la Academia de Muzica din Viena, avand sansa de a se perfectiona cu reputati maestri ai baghetei ca Zubin Mehta sau Leonard Bernstein. A fost invitat la pupitrul unor prestigioase ansambluri precum Orchestra Simfonica Radio din Berlin, Royal Philharmonic Orchestra din Londra, Orchestra Nationala din China, Filarmonica din Seul, Orchestra Simfonica din Singapore etc.

Invitat special al serii este pianistul MIHAI UNGUREANU, cu un palmares variat de concerte pe mai multe continente, al carui nume este in tara strans legat de Filarmonica Oltenia din Craiova. Este in prezent director artistic al institutiei, a ocupat pozitia de director general si, in calitate de solist concertist al ansamblului, a sustinut numeroase concerte la sediu, dar si turnee in Italia, Germania, Franta, Elvetia, Spania, Gibraltar.

Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Evenimentul se va derula cu participarea CORULUI ACADEMIC RADIO, pregatit de dirijorul DAN MIHAI GOIA.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri