3 Decembrie 2013 publicat în Social 96 share-uri

Ultimele statistici din domeniul salariilor medicale in Europa indica cifre ingrijoratoare pentru Romania. Potrivit ultimelor cercetari privind salariul minim si maxim al medicilor din Uniunea Europeana, Romania este pe ultimul loc.

Comunicat de presa

Cu un salariu minim pe luna pentru medici de 373 euro si unul maxim de 874 euro, Romania este cu mult in spatele unor tari precum Danemarca sau Belgia. De exemplu, Danemarca se poate mandri cu un salariu minim pentru un cadru medical de 8.333 euro si unul maxim de 13.333 euro.

Pe langa faptul ca are are cel mai mic salariu in randul cadrelor medicale, Romania se confrunta, de asemenea si cu cea mai mica suma alocata cheltuielilor din sistemul medical. Suma totala alocata sistemului de sanatate a variat semnificativ in randul tarilor membre ale Uniunii Europene. Ponderea cheltuielilor cu sistemul de sanatate a depasit 11% din produsul intern brut in patru state din Uniunea Europeana (Franta, Germania, Olanda si Danemarca), aproximativ dubla fata de suma alocata cheltuielilor cu sistemul de sanatate in comparatie cu produsul intern brut in Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară

“Timp de multi ani, sistemul medical din Romania a fost subfinantat. Bugetul national este impartit intre interesele politice si alte nevoi ale economiei noastre lente. Cheltuielile pe cap de locuitor sunt printre cele mai scazute din Europa, primand ineficienta si coruptia. Personalul medical de exceptie lucreaza in echipe insuficiente si cladiri prost intretinute. Profesorii si managerii de departamente ar putea avea salarii de cincizeci de ori mai mari in strainatate, asa ca nu ne surprinde exodul cadrelor medicale din ultimii ani.” spune Zahal Levy, presedintele MediHelp International.

Sursa studiilor:
https://medlines.org/they-pay-less-for-a-hungarian-doctors-than-other-workers-medical-salaries-europe/

https://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Healthcare_statistics

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Foto main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri