20 Septembrie 2013 publicat în Social 19 share-uri

Ne doare indolenta celor care ar trebui sa ne reprezinte, ne dor ignoranta si rautatea celor din jurul nostru. Cu toate acestea, precum florile de colt aflate in inaltimile muntilor, vad tot mai multa energie pozitiva coagulandu-se, simt vibratia oamenilor care vor cu sinceritate bine nu doar pentru ei, dar si pentru cei din jur, pentru natura, pentru tot si toti cei ce ii inconjoara.

„Fara Dumnezeu omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri”. – Petre Tutea

In ultima vreme am viziunea unui baraj imens cu multe sparturi, mai mari si mai mici si pe care nu stii cum sa le acoperi… Iar cand crezi ca ai acoperit o gaura, vezi cum barajul se sparge in alta parte. Asa vad "raul" in jur in ultima vreme si apa rea navaleste si oamenii isi aduna toate fortele sa acopere gaurile. Dar ea tasneste, creata de interese obscure, creata de energia negativa din noi toti, poate… Navala raului ne copleseste. „Quel fango su tutti noi (Acel noroi de pe noi toti)” se numea un editorial scris de catre Roberto Saviano, un cunoscut jurnalist si scriitor italian al momentului, formator de opinie de o sensibilitate si inteligenta rare, care acum traieste sub amenintarea ca isi poate pierde viata in fiecare secunda, fiindca a indraznit sa demasce sistemul mafiei italiene, in renumita carte devenita film, „Gomorra”…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari

Imi doresc cu ardoare un tanar Roberto Saviano al nostru... Macar unul. Dar nu-l avem. Poate ca nu este momentul lui aici, acum…

Chiar daca nu avem o asemenea voce, un om cu un asemenea curaj intr-o tara parca lipsita de verticalitate, recunosc totusi si o parte buna in tot haosul asta ce ne-a cuprins. Simt mai mult ca oricand o unitate creativa si o sinceritate a oamenilor. A mii de oameni care se unesc incapatant, osteniti, loviti. se ridica si o iau de la capat incercand sa acopere sparturi dintr-un sistem defect, dominat atat de mult timp de… pasivitate.

Si chiar daca acum nu avem un Roberto Saviano, avem bunatatea miilor de oameni care vor sa faca bine, care protesteaza sincer pentru ceea ce cred sau intind un sandvis sarmanului de pe strada si… mai avem si un Petre Tutea.

Nu exista un moment mai bun pentru a-mi aminti de acest om extraordinar. Avem nevoie de modele in tara noastra, avem nevoie sa nu ii uitam pe toti cei care ne pot marca existenta intr-un mod benefic, izbavitor.

Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

18 citate de Petre Tutea

1. Fara Dumnezeu omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri.

2. Definitia mea este: Petre Tutea, romanul. Am aparat interesele Romaniei in mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire si suferinta. Si convingerea mea este ca suferinta ramane totusi cea mai mare dovada a dragostei lui Dumnezeu.

3. O caruta de tarani a tinut in sah imperii.

4. Daca sistemele vechi s-au golit de continut, nu inseamna ca nu mai pot fi create altele noi. Dar, daca sistemele si stilurile sunt greu de inlocuit, fiind dificila constructia altora noi, daca nu chiar imposibila, jocul nesfarsit al nuantelor ofera spiritului creator al popoarelor si oamenilor posibilitati nelimitate.

5. Eu nu sunt orgolios deloc. Dar daca cineva ma calca pe nojite, mi-aduc aminte ce-am fost.
Scara valorilor umane contine: sfantul, eroul, geniul si omul obisnuit, iar in afara acestora se afla infractorul.

Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

6. Noi, romanii, nu punctam universalitatea nicaieri. Si asta ne face sceptici. Ceea ce ne lipseste este indrazneala.

7. Principiul egalitatii, pe care-l vehiculeaza democratii din lume, functioneaza in mod real numai in religie, fiindca numai religia crestina considera oamenii egali in fata lui Dumnezeu.

8. Asa am spus eu in temnita: Domnule colonel - eram sase sute de insi intr-o curte inchisa - nu veti fi voi, comunistii, niciodata revolutionari pana nu veti imita pe cel mai generos zeu pe care l-a dat istoria lumii, pe Hristos. In parabola cu oaia ratacita, un pastor paraseste o turma intreaga in cautarea unei oi. Sa stiti, asta se cheama "unanimism moral crestin". Fiindca in universul lui Hristos o celula care mai palpita intr-un muribund e mai valoroasa decat toate galaxiile posibile.

9. Mi-am dorit de multe ori sa fac o teza de doctorat cu tema: aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

10. Libertatea omului e partea divina din el.

Foto fr si main: By joshimerbin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri