27 Iunie 2013 publicat în Social 5 share-uri

In ultimii doi ani, tara s-a confruntat cu o criza acuta a tratamentelor pentru cancer, peste 20 de tipuri de medicamente, in special cele ieftine, fiind foarte greu sau chiar imposibil de gasit.

Mii de pacenti bolnavi de cancer din Romania se lupta zi de zi sa gaseasca medicamentele esentiale pentru supravietuire. In ultimii doi ani, tara s-a confruntat cu o criza acuta a tratamentelor pentru cancer, peste 20 de tipuri de medicamente, in special cele ieftine, fiind foarte greu sau chiar imposibil de gasit.

Incidenta cazurilor de cancer in tarile europene este in crestere, primele trei tipuri de cancer ca numar de cazuri fiind cancerul la san, cancerul colorectal si cancerul de prostata. Totodata, sunt diferente mari intre tarile europene in ceea ce priveste resursele alocate tratamentelor pentru cancer si achizitionarea de noi medicamente oncologice.

Romania se afla printre tarile din Uniunea Europeana cu cea mai mica suma cheltuita pentru tratamentul cancerului, chiar daca incidenta bolii este comparabila cu cea din alte tari Est Europene. Pacientii sunt de obicei internati, iar tratamentul bolii este reprezentat de cele mai multe ori de chimoterapie intravenoasa si proceduri chirurgicale, rezultand astfel un numar mare de cazuri care au nevoie de medicatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Potrivit legilor din Romania, pacientii bolnavi de cancer au dreptul sa primeasca medicamente gratuite. In realitate insa, multi dintre ei trebuie sa gaseasca alte metode pentru a procura medicamentele de care au nevoie, o parte apeland la rude sau prieteni care calatoresc in strainatate. Statisticile arata ca aproximativ 1,300 de persoane sunt pe lista de asteptare, pentru a primi acceptul inceperii tratamentului.

“Cu un buget in 2013 de nici 4,5 procente din produsul intern brut, mai putin de jumatate din media Uniunii Europene, sistemul de sanatate din Romania este intr-o situatie critica. Din acest motiv statul ar trebui sa incurajeze dezvoltarea companiilor private de sanatate care are putea sa ofere servicii medicale de calitate, acces la medicamente si de asemenea sa plateasca taxe care sa ajute bugetul national”, spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau


Asa cum demonstreaza statisticile, sistemul de sanatate din Romania este subfinantat, iar reglementarile privind medicamentele sunt necorespunzatoare.
Informatiile sugereaza ca lista medicamentelor pentru tratarea cancerului acoperite de sistemul de asigurari de stat nu a fost actualizata in ultimii 5 ani.

Informatii oferite de MediHelp International

foto Shutterstock.com, stop cancer


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri