1 Mai 2013 publicat în Social 7 share-uri

Peste 80% dintre romani considera ca doar prin munca si efort Romania poate iesi din criza economica. Cu toate acestea, 3 din 5 romani spun ca 1 Mai trebuie sarbatorit prin repaos si odihna.

Comunicat de presa

Un studiu online realizat la cererea Rogalski Grigoriu Public Relations in preajma zilei de 1 Mai, pentru a cerceta atitudinea romanilor fata de munca si angajatori, a scos la iveala faptul ca 80,6% dintre romani sunt convinsi ca actuala situatie economica poate fi depasita doar prin munca. In ceea ce priveste principala motivatie fata de munca, aproape jumatate dintre romani (44,5%) declara ca vin la serviciu pentru salariul lunar, in timp ce 32% spun ca muncesc din pasiune. La studiu au participat peste 5.800 de respondenti cu varsta de peste 18 ani.

Harnici sau lenesi?

Romanii se considera mai degraba un popor harnic (55,4%) decat lenes (44,6%). Ca modele de urmat, acestia cred ca germanii (44,5%), japonezii (35,12%) si chinezii (13,42%) sunt printre cele mai muncitoare popoare.

“Dupa mai bine de 20 de ani de capitalism, Romania este inca departe de a fi creat o atitudine capitalista fata de munca. Chiar daca declara ca munca este singurul mod de a iesi din actualul impas economic, convingerea majoritatii este ca sarbatoarea muncii nu trebuie marcata prin munca, nici macar daca ea este in folosul comunitatii, cata vreme munca peste program neplatita este aproape un fenomen de masa. Desi ne plac modele cum sunt germanii sau japonezii, suntem departe de disciplina si responsabilitatea acestora fata de munca, asa ca nu ne ramane decat sa admiram alte popoare pentru calitatile lor,” a declarat Eliza Rogalski, Founding Partner Rogalski Grigoriu Public Relations.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Intrebati despre relatia dintre mediul privat si sectorul public, cei mai multi romani (peste 62%) considera ca angajatii de la stat muncesc mai putin decat cei din sectorul privat, in timp ce 29% sunt de parere ca toti romanii muncesc la fel de mult. Doar 8,5% dintre romani sunt de parere ca angajatii de la stat muncesc mai mult decat cei de la privat.

Unul din trei romani munceste ore suplimentare cel putin o data pe saptamana (31,8%), in timp ce 17,8% dintre acestia petrec un week-end la birou o data pe luna, iar 12% se duc in week-end la birou o data pe trimestru. Doar 8% dintre romani nu se abat de la orarul de munca stabilit cu angajatorul. Desi lucreaza ore suplimentare, doar 12,8% dintre romani declara ca sunt intotdeauna platiti corespunzator pentru acestea, in timp ce 21,8% sunt remunerati ocazional pentru timpul petrecut peste program la locul de munca. Unul din trei romani, pe de alta parte, lucreaza ore suplimentare fara a fi platit corespunzator.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri