15 Octombrie 2012 publicat în Social 50 share-uri

Pentru ca milita pentru dreptul fetelor de a merge la scoala, o bloggerita din Pakistan, laureata cu Premiul National pentru Pace, a fost impuscata de talibani.

Malala Yousafzai, o bloggerita de 14 ani care a primit Premiul National pentru Pace a fost impuscata de catre talibani fiindca a avut indrazneala de a condamna atacurile fundamentaliste indreptate impotriva scolilor frecventate de fete.

Malala se lupta acum intre viata si moarte pentru ca a avut indrazneala de a scrie ca ii este frica sa mearga la scoala. Miscarea fundamentalista talibana incearca sa impuna prin violenta propria interpretare a legii Sharia, iar una dintre directive este aceea ca fetele sa nu mai mearga la scoala. Prin actiunile lor, talibanii au reusit sa inchida peste 150 de scoli in ultimul an, scrie BBC.co.Uk.

Captura foto BBC

In momentul redactarii acestui material, in Pakistan a fost declarata zi de rugaciune (12 octombrie 2012) in speranta ca fata va fi salvata dupa ce a fost impuscata de catre talibani. De asemenea, acest gest radical a starnit revolte si dezaprobare in toata tara. Talibanii anunta insa ca nu se vor opri aici si ca pregatesc si alte atacuri care sa ii vizeze pe activistii pentru educatia fetelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Malala a fost atacata saptamana trecuta, in cursul zilei de marti, in timp ce se intorcea de la scoala. Doi barbati inarmati au oprit un autobuz care aducea eleve de la scoala. Unul dintre ei s-a urcat in autobuz si a intrebat cine dintre fete este Malala. Fata a fost impuscata la cap si alte doua colege au fost ranite odata cu ea, relateaza BBC.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri