Este emotionant sa va povestesc cu ce impresii am ramas dupa aceasta intalnire fructuoasa, desfasurata in nordul Europei, departe de lentoarea caniculara a zilelor de vara autohtone...

O saptamana in capitala Lituaniei, la Vilnius. Cateva zeci de oameni s-au reunit, avand o singura preocupare: drepturile omului.

Este emotionant sa va povestesc cu ce impresii am ramas dupa aceasta intalnire fructuoasa, desfasurata in nordul Europei, departe de lentoarea caniculara a zilelor de vara autohtone. La Vilnius, toti cei prezenti la Scoala de Vara Summer School for Building Active Citizenship organizata de Institutul pentru Monitorizarea Drepturilor Omului (Žmogaus Teisių Stebėjimo Institutas) aveau o energie aparte, pe care iti doresti sa o vezi pest tot in jur.

Daca ma intrebati cum a fost… Respir intai adanc, apoi zambesc, apoi imi amintesc gandul care imi tot revenea in minte in timpul tuturor prezentarilor sustinute de specialisti in domeniu: “Ce bine ca exista astfel de oameni! Idealismul nu e o nebunie! Sa vrei binele celor din jurul tau nu este ceva lipsit de simt realist sau fundament”. Asta inseamna sa crezi in drepturile omului si sa te straduiesti ca aceste drepturi, trecute prin cerneala tratatelor si negocierilor de la Revolutia Franceza si pana astazi, sa fie respectate pentru fiecare in parte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Alaturi de prietena mea Tudorina Mihai, am reprezentat Asociatia FRONT, organizatie romaneasca care se ocupa cu drepturile femeilor. Ne-am amestecat printre tinere si tineri avocati, sociologi, antropologi din Uniunea Europeana cu preocupari similare, membri sau voluntari in cadrul unor organizatii nonguvernamentale, oameni care isi dedica energia pentru a interveni acolo unde se pare ca majoritate nu intuieste ca ar fi probleme.

De exemplu, Dilyana Angelova, o tanara proaspat specializata in drept din Bulgaria, activeaza pentru drepturile rromilor. „Eu nu am venit aici ca sa ma plimb, am venit pentru drepturile omului”, mi-a spus ea pasional. Ea ne-a aratat inadvertentele legislatiei bulgare cu privire la proprietate si obtinerea actului de identitatea. Victimele sistemului sunt oamenii cei mai saraci, desigur in mare majoritate rromi, pe care care Dilyana i-a numit Domnii Nimeni:

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri