25 Iulie 2012 publicat în Social 32 share-uri

Potrivit ultimelor cercetari, femeile sunt mai destepte decat barbatii. Este o stire care a facut inconjurul lumii. Pentru prima data in istoria testelor de inteligenta, psihologii au obtinut scoruri mai mari la femei, decat la barbati. Dar desigur, exista si o explicatie pentru acest fapt.

Inca de cand au fost lansate testele de inteligenta, in urma cu un secol, femeile s-au aflat in urma barbatilor, lasand loc speculatiilor cu privire la diferente de natura genetica. Dar in ultimii ani, diferenta s-a micsorat, iar in acest an, in medie, femeile au obtinut un socr mai mare la testele de inteligena, dupa cum arata James Flynn, specialist in teste de IQ, recunoscut la nivel international. (Sursa)

„In ultimii 100 de ani, scorul la testele de inteligenta, atat pentru barbati cat si pentru femei a crescut, dar in cazul femeilor, acesta a crescut mult mai rapid”, spune Flynn. Aceasta este o consecinta a modernitatii. Complexitatea lumii moderne provoaca creierul nostru sa se adapteze. Astfel creste si nivelul nostru de inteligenta. Cu cat lumea devine mai complexa, cu atat traiul are nevoie de o gandire mai abstracta, asa ca oamenii, indiferent de gen, se adapteaza.

Flyn mai argumenteaza si ca schimbarile au loc datorita noilor oportunitati in educatie, petrecute in ultimul secol – acum se pune mult mai putina importanta pe memorare si mai mult accent pe dezvoltarea abilitatilor analitice si pe inteligenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Cu toate acestea, este notabil faptul ca femeile au inregistrat aceasta transformare mult mai repede, ajungand ca pentru prima data in istorie, ele sa fie mai performante la capitolul testelor de inteligenta.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri