18 Iulie 2012 publicat în Social 115 share-uri

"De-a lungul timpului, arta de a fi o Lady s-a pierdut in stradania femeii de a deveni independent, directa si o supravietuitoare agresiva in aceasta lume… Unele dintre noi am scapat din vedere recompensele pe care le poate aduce statutul de Lady", considera Candace Simpson –Giles, autoarea uni mic tratat de eleganta contemporan.

Am descoperit intamplator tratatul lui Candace Simpson–Giles - "Cum sa fii o Lady" in biblioteca; mi-au atras atentia copertile sale aurite. Bine-inteles ca am privit cu scepticism o asemenea carte: Mai avem nevoie de astfel de reguli stricte in societatea contemporana, sau unele dintre acestea sunt doar reguli de bun-simt? Feminitatea trebuie sa o definim in termeni atat de stricti?

Dupa cum observa si Andra Stoicoci, cateva dintre sfaturile lui Candace "amintesc de un trecut in care situatia femeii era incerta, dar au corespondent intr-un prezent in care acestea isi pierd din ce in ce mai vizibil feminitatea. Altele ne amuza printr-o precizie inutila, cum ar fi <<O lady nu poarta fusta din panza inainte de Pasti, si nici dupa Sfanta Maria>>, iar unele nu numai ca ne amuza, dar ne fac sa ne punem intrebari in legatura cu superficialitatea conceptului de “lady”: <<Daca este de asteptat sa i se vada picioarele, o lady se epileaza ori poarta ciorapi>>. E adevarat ca astfel de definitii starnesc chiar amuzamentul si uneori, dezaprobarea ferma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia

Va lasam si pe voi sa va decideti, asupra necesitatii de a fi sau nu, "o lady ca la carte", dupa ce veti parcurge o selectie de 15 reguli de aur pentru o LADY, asa cum le-a formulat Candace Simpson–Giles:

15 reguli de aur pentru o Lady

1. O lady nu barfeste.

2. O lady nu isi spune niciodata varsta.

3. O lady respecta timpul altora, atat la birou cat si acasa.

4. O lady nu accepta niciodata din disperare o invitatie venita din partea unui barbat.

5. O lady nu discuta niciodata despre modul cum s-a despartit de un barbat.

6. O lady nu vorbeste niciodata in timpul unui spectacol, al unei predici la biserica ori al unei prelegeri.

7. Daca nu poate spune ceva placut despre o alta persoana, este preferabil ca o lady sa pastreze tacerea totala. Se cuvine ca ea sa permita celorlalti sa-si formeze propriile ei opinii despre o persoana anume.

8. O lady nu trambiteaza in public cu privire la relatiile ei.

9. O lady se asteapta ca barbatii care apar in viata ei sa inteleaga bine semnificatia cuvantului “NU” . In caz contrar, nu va accepta ca ei sa patrunda in viata ei.

10. O lady nu trebuie sa presupuna ca prietenii sau prietenele ei tin sa vorbeasca indelung la telefon doar pentru ca este ea vorbareata.

11. O lady stie cum sa intretina relatii de prietenie cu alte doamne, dar si cu domnii.

12. O lady nu trebuie sa poarte o imbracaminte prea decoltata, ca sa nu ii faca pe altii sa se jeneze in preajma ei.

13. O lady isi alcatuieste garderoba pornind de la o serie de articole vestimentare de calitate care sa nu se demodeze dupa un sezon si care sa poata fi folosite dupa doua purtari si spalari repetate.

14. O adevarata lady trebuie sa fie constienta ca poseta pe care o are asupra ei ii tradeaza statutul social.

15. O lady stie ca falsa amabilitate supara la fel de tare ca genele false.

Aceste reguli au fost extrase din "Cum sa fii o Lady, mic tratat de eleganta", editia in limba romana, aparuta la editura Nemira.

"How to be A Lady" poate fi citita si online. www.scribd.com/doc/60687466/How-to-Be-A-Lady

Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Primele instituții de învățământ din România cu risc seismic care vor fi reabilitate prin PNRR

Foto front, main si pag. 1: shutterstock_51257899; 03/25/2011

I.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri