13 Iulie 2012 publicat în Social 29 share-uri

'Femeia este cel mai mare mister al Universului', a afirmat recent si cunoscutul fizician Stephen Hawking. 'Femeile sunt un mister complet', considera Hawking.

Aceasta este una dintre cele mai vechi afirmatii cu privire la feminitate, pe care n-ar trebui totusi sa o idolatrizam. Barbatii sunt un mister la fel de mare pentru noi, in masura in care modul nostru de a fi, de a actiona si a reactiona, de a lua decizii, de a gandi, este un mister pentru ei. Femeile raman inca un mare mister si pentru ca in cultura omenirii s-a vorbit prea putin despre ele?

23 de curiozitati despre femei si feminitate

1. In limba romana, cuvantul 'femeie' provine din latinescul “familia” – familie.

2. Semnul biologic pentru sexul femeii, acel cerculet cu o cruciulita orientata in jos este simbolul planetei Venus. Simbolul este considerat a fi reprezentarea oglinjoarei zeitei romane Venus.

3. Venus este singura planeta din Sistemul nostru Solar cu nume de femeie.

Nasterea lui Venus - pictura de Sandro Botticelli; sursa Wikimedia

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Caria dentară – ce este și cum se tratează

4. Potrivit unei legende Sumeriene, Universul a fost creat de o femeie, o zeita care se numea Tiamat. Acest rol al unei divinitati feminine nu este unic. Australienii aborigeni au si ei mituri care povestesc despre cum lumea a fost creata de catre o femeie.

5. Sanii femeii sunt mult mai mari decat sanii femelelor primate. Marimea proeminenta a sanilor femeii nu se datoreaza neaparat productiei de lapte, ci este mai degraba un rezultat al selectiei sexuale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri