4 Iulie 2012 publicat în Social 53 share-uri

Ce fac barbatii si femeile pe Facebook? Modul cum barbatii si femeile utilizeaza cel mai important instrument de comunicare al momentului, reteaua sociala Facebook, a devenit subiect de studiu pentru sociologi si psihologi, care studiaza comportamentul social al oamenilor astazi.

Cea mai cunoscuta publicatie de studiu al comportamentului oamenilor in mediul online, Jurnalul stiintific Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking a publicat recent un studiu care se intituleaza „Men Are from Mars, Women Are from Venus? Examining Gender Differences in Self-Presentation on Social Networking Sites" si care analizeaza modul cum femeile si barbatii se exprima pe site-urile de socializare, cel mai popular dintre acestea fiind Facebook.

Studiul a demonstrat faptul ca barabatii si femeile folosesc din ratiuni diferite Facebook-ul si celelalte retele de socializare. Ambele genuri cauta informatii si sfaturi, dar in ceea ce le priveste pe femei, viata online are o latura cu mult mai personala. Daca femeile cauta sa stabileasca relatii inter-umane, barbatii au tendinta de a-si reafirma statusul.

Lumea capata valente inclinate catre social. Iar femeile sunt mult mai sociale decat barbatii”, declara Sheryl Sandberg, una dintre sefele de la Facebook.

Ce fac barbatii pe Facebook?

- Sherry Perlmutter Bowen, profesoara de gen si comunicare la Universitatea Villanova – Pennsylvania, declara pentru Forbes.com ca ea ii vede pe barbati folosind Facebook-ul, ca pe o unealta care le permite sa isi reafirme statutul si influenta, ei folosesc reteaua de socializare, ca mijloc de a aduna cat mai multe informatii. „Ii vad pe barbati exprimandu-si cunostintele; ei se afla aici pentru a vinde, pentru a fi in competitite cu ceilalti, pentru a arata de ce sunt in stare”.

Foto: By FOTOCROMO /Shutterstock

- Pe Facebook, barbatii sunt detectivi. In activitatile lor online, barbatii incearca sa adune cat mai multe informatii; de exemplu, ei folosesc Facebook-ul pentru a afla cat mai multe informatii despre o persoana anume sau despre un prieten;

- Barbatii folosesc Facebook-ul pentru a-si demonstra importanta. Ca si studiile despre "comunicarea fata in fata", si in online, barbatii sunt in competitivi, incercand mereu sa isi demonstreze unicitatea;

- Pe Facebook, barbatii isi demonstreaza masculinitatea; ei lasa informatii despre statusul lor social;

- La fotografia de profil, majoritatea barbatilor va alege sa se expuna in plan american (trei sferturi din corp) sau cu tot corpul;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri