2 Iulie 2012 publicat în Social 5 share-uri

Pe 21 iunie 2012 a avut loc ceremonia de premiere UNESCO L'Oreal „Pentru Femeile din Stiinta”. In cadrul acestei gale au fost desemnate castigatoarele celor doua burse pentru cercetare, fiecare in valoare de 42.000 lei. Cele doua castigatoare ale editiei a treia a programului de burse nationale UNESCO-L’Oréal sunt Alina Elena Nicolescu (sectiunea Chimie) si Simona Gurzu (Stiintele Vietii).

Castigatoarele editiei a treia a programului de burse nationale UNESCO-L’Oréal 'Pentru Femeile din Stiinta'

Alina Elena Nicolescu este cercetator stiintific in cadrul Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni” din Iasi, iar proiectul ei a pus in evidenta markerii de metabolism detectati prin spectroscopie RMN.

Societatea are nevoie de cercetare, iar cercetarea are nevoie de toti tinerii si tinerele cu vocatie pentru aceasta activitate, dar de multe ori tinerele cercetatoare au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a se mentine in aceasta activitate. Multumesc UNESCO-L’Oréal pentru acest sprijin, care da in primul rand incredere pentru viitor”, spune Alina Elena Nicolescu, castigatoarea sectiei de Chimie.

Simona Gurzu este sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie, Targu Mures si medic specialist Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures, Serviciul de Anatomie Patologica, iar proiectul castigator a avut ca tema determinari de biologie moleculara in cazuri cu cancer colorectal si gastric, ca prim pas al modernizarii diagnosticului oncopatologic si al promovarii oncoterapiei individualizate in Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

„Prin acest proiect, L’Oréal a ales sa treaca de bariera frumusetii feminine exterioare, fara a o neglija, pretuind-o, dar in acelasi timp conferindu-i complexitate prin ingrijirea neuronilor femeii care alege sa si-i foloseasca”, declara Simona Gurzu, castigatoarea sectiunii Stiintele Vietii.

Programul de burse nationale UNESCO – L’Oréal se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara. 2012 este al treilea an consecutiv in care programul de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Stiinta” continua sa ofere suport comunitatii stiintifice locale.

Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii ORA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, din 2 aprilie, la Metropola TV Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

Perioada de aplicatie pentru cea de a treia editie a programului de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Stiinta” a durat din noiembrie 2011 pana la finalul lunii martie 2012. Anul acesta au fost inregistrate 31 de aplicatii: 13 in domeniul Chimiei si 18 pentru categoria Stiintele Vietii. Aplicantele provin din mai multe centre universitare ale tarii, printre care Bucuresti, Timisoara, Cluj, Baia Mare, Mures, Iasi. In comparatie cu anul trecut, a fost inregistrata o crestere de 19% in ceea ce priveste numarul de aplicatii.

Juriul a fost format din personalitati stiintifice de prestigiu ale comunitatii stiintifice din Romania: Acad. Maya SIMIONESCU, Presedinte al Sectiei de Stiinte Biologice a Academiei Romane si Director al Institutului de Biologie si Patologie Celulara „N. Simionescu”, Dr. Maria ZAHARESCU, Sef laborator Combinatii Oxidice si Stiinta Materialelor din Institutul de Chimie Fizica „Ilie Murgulescu” al Academiei Romane, Dr. Raluca VAN STADEN, Sef Laborator de Electrochimie si PATLAB Bucuresti din cadrul Institutului National de Cercetare pentru Electrochimie si Materie Condensata, Dr. Marius ENACHESCU, Director General al Centrului de Stiinta Suprafetei si Nanotehnologie, Universitatea Politehnica Bucuresti, Serban URSU, expert CNR UNESCO si Gilles ANTOINE, Country Managing Director, L´Oréal Romania.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Primele instituții de învățământ din România cu risc seismic care vor fi reabilitate prin PNRR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri