2 Mai 2012 publicat în Social 27 share-uri

Sunt tatii parinti de gradul doi? Obiectul revoltei tatilor din Romania il reprezinta abecedarele copiilor, care, considera ei, ii reprezinta pe acestia intr-o ipostaza de 'parinti de rang inferior'.

O lume masculina... cu tati ofensati

"Barbatii/tatii nu se regasesc in manuale in spatiul privat decat in cazul in care sunt serviti, beau sau citesc ziarul, posturi care pot creea o atmosfera ofensatoare la adresa acestora.

Rezulta clar ca in abecedare rolurile de gen sunt reprezentate in general in mod traditional, conservator, fara a exista un echilibru intre participarea egala a celor doua sexe in viata privata si cea publica”, arata Centrul Parteneriat pentru Egalitate, in cadrul unui studiu oferit spre consultare si redactiei Garbo.

Din acest punct de vedere, am putea sa consideram ca in spatiul privat, tatii sunt la randul lor defavorizati, chiar daca in ansamblu, in cadrul soceitatii barbatii sunt avantajati, ei fiind din toate punctele de vedere, avantajati in spatiul public."Studiile arata ca ligvistic si ideatic, manualele construiesc pe ansamblu o lume masculina", s-a mai aratat in cadrul dezbaterii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Tradiții de Paște. Paștele 2023 Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Ilustratie intr-un abecedar; sursa img. - Blogul Medusei

Despre discriminare nu putem vorbi inca cu foarte mare certitudine, mai ales ca definitia discriminarii se refera doar la "inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice." (Vezi intreaga definitie)

Dupa cum remarca si Blogul Medusei, este cert insa ca recomandarea pe care CNCD o va face Ministerului Educatiei ar trebui insa sa mearga in acest sens, al ruperii stereotipurilor si extinderii ipostazelor sub care apar atat femeile cat si barbatii in manuale”si renuntarea la aceste stereotipuri duse in extrem. Spre binele copiilor! Voi ce parere aveti?

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

Pe aceeasi tema a discriminarii tatilor, Garbo.ro iti mai recomanda si:

Doar mama este parintele care conteaza?

sau despre cariera si paternitate: Dragoste, cariera si viata de tatic - Interviu cu Raul Brebu

Tatic demn de Cartea Recordurilor

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.

de Iulia Sima

Foto front si main: Shutterstock; shutterstock_14077990; 11/28/2008


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri