20 Aprilie 2012 publicat în Social 124 share-uri

Editorial: Avortul este una dintre cele mai delicate probleme, greu de dezbatut si care incita spiritele cu viteza fulgerului. Este insa o probema deosebit de importanta pentru noi, femeile!

Atat de importanta incat, daca nu luam atitudine, riscam sa retraim momentele de cosmar din timpul Erei Ceausiste cand, pentru „binele natiunii”, avortul si contraceptia dar si educatia sexuala au fost scoase in afara legii.

In teorie, aceasta inseamna controlul statului asupra corpului femeii. Si atunci, justificarea era de natura demografica. Asadar, femeile erau principalele raspunzatoare de cresterea demografica a populatiei . Din pantecele lor trebuiau sa se nasca vlastare ale triumfului comunist... Dar cu ce costuri? Femei care au facut avorturi in conditii obscure si dramatice sau care au murit provocandu-si ele insele avortul, medici terorizati de controlul securitatii. Pe langa asta, suferinte si drame de familie.

Pentru binele natiunii, demonizarea femeilor...

Ei bine, in aceste zile ni se pregatese ceva asemanator – un proiect de lege care ne-ar obliga sa mergem la sedinte de consiliere unde sa ne fie aratate imagini traumatizante cu aceasta procedura, in incercarea de a ne determina sa nu o efectuam. Prcatic, avortul nu ar fi interzis, dar teoretic ar influenta femeile foarte puternic, facandu-se apel la emotional.

Modelul de lege este imprumutat din America de catre pastorul baptist si deputat PDL Marius Dugulescu si sutinut de Sulfina Barbu si alti 48 de deputati. „Astfel, femeile ar putea fi obligate la cel putin o sedinta de consiliere si cinci zile suplimentare de gandire inainte de avort. Autorii spera ca legea va reduce numarul intreruperilor de sarcina, Romania fiind campioana europeana la acest capitol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Consilierea si perioada de gandire exista in legislatia mai multor state europene, insa proiectul initiat de deputatii PDL Marius Dugulescu si Sulfina Barbu este copiat dupa varianta dura, intalnita in unele state americane”, subliniaza publicatia Adevarul. Sustinut cu efervescenta si de catre Asociatia Pro Vita, proiectul de lege are la baza profunde motivatii religioase.

Mereu am vazut astfel de derapaje legislative inspre sfera conservatorist-religioasa, ca pe forme de reglementare a unei societati ireale, indepartate de ceea ce se intampla cu adevarat in comunitati. Trebuie amintit ca asociatii precum ProVita nu sustin nici contraceptia sau educatia sexuala! Atunci singura solutie pe care o au la indemana este incriminarea femeilor pentru scaderea demografica sau pentru nerespectarea dogmelor religioase. E lesne de observat ca junghiul acestora nu este doar avortul, ci si faptul ca oamenii fac sex...

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri