8 Martie 2012 publicat în Social 117 share-uri

Ziua Internationala a Femeii, la inceput denumita Ziua Internationala a Femeilor Muncitoare, este marcata in data de 8 Martie, in fiecare an. Este o zi cu importanta globala care celebreaza drepturile obtinute de femei in plan economic, politic si social.

La inceput deci, Ziua Femeii era un evniment politic, dar cu timpul si-a pierdut din semnificatiile reale, devenind simplu, o ocazie pentru barbati de a-si exprima iubirea fata de femeile din jurul lor, intr-un mod asemanator zilei de Valentine’s Day.

La noi, sarbatoarea de 8 Martie se impleteste cu traditia locala a Martisorului, fiind considerata de catre multi si Ziua Mamei, aceasta fiind o reminiscenta a ideologiei comuniste.

Dar 8 Martie este mai mult decat atat! 8 Martie insemana in primul rand o celebrare a realizarilor femeilor si in acelasi timp o reafirmare a dorintei de lupta pentru drepturi si egalitate! Sa ne reamintim cele mai importante momente ale acestei lupte:

1857

Originea Zilei Internationale a Femeii o gasim la mijlocul secolului XIX. In data de 8 Martie 1857, la New York, muncitoarele de la fabricile de textile au iesit in strada pentru a protesta impotriva conditiilor inumane de munca si a salariilor foarte mici. Femeile au fost dispersate cu brutalitate de politie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

1908

In data de 8 Martie 1908, 15 mii de femei au marsaluit la New York, cerand sa le fie micsorata ziua de munca, salarii mai bune, dreptul la vot si incetarea exploatarii copiilor pentru munca. Sloganul lor era: “Paine si Trandafiri”, painea simbolizand securitatea economica iar trandafirii, o imbunatatire a calitatii vietii lor.

Aceasta revolta pentru drepturi a femeilor a fost curand asimilata de catre Miscarea socialista. In luna mai a aceluiasi an, Partidul Socialist din America a stabilit ca ultima duminica a lunii februarie sa devina Ziua Nationala a Femeii.

1909
 

Prima Zi Nationala a Femeii a fost celebrata in Statele Unite in data de 28 Februarie 1909.
 

1910
 

La nivel international, organizatiile socialiste din intreaga lume s-au intalnit in anul 1910, la Copenhaga, in Danemarca. In cadrul acelei intalniri, Internationala Socialista a propus o Zi Internationala a Femeii.
 

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri