11 Ianuarie 2012 publicat în Social 78 share-uri

Aliaa Magda Elmahdy de 20 de ani, din Egipt, a postat o fotografie auto-portret in care isi expune trupul gol cu foarte multa naturalete, cerandu-le femeilor egiptene sa renunte la val.

Anul trecut urmaream cu sufletul la gura desfasurarea Revolutiei din Egipt. Toate manifestatiile care se petreceau in Piata Thrir imi dadeau fiori. Erau acolo oameni de toate varstele, femei si barbati care cereau sa triasca intr-o tara lipsita de dictatura. Presedintele Mubarak a fost cu greu inlaturat de la Putere, dar atunci cand s-a intamplat, am fost din nou cu sufletul alaturi de manifestanti in Piata Tahrir.

Pe Twitter le-am adresat tuturor un salut calduros si felicitari ca au crezut in idelurile lor. Eram mandra si entuziasmata fiindca in aceasta lupta curajoasa pentru rasturnarea de putere, se angajasera femei egiptene tinere si idealiste, care au reusit sa mobilizeze milioane de conationali. Fiorii revolutionari trec mereu prea repede insa...

In perioada revoltelor din Egipt am scris articolele:  Cairo: Revolutionara de 80 de ani
Fetite care stiu geopolitica, mai bine decat adultii

Mi-am dat seama curand ca, desi sistemul politic dictatorial a fost inlaturat, asta nu insemna intr-adevar ca toti cetatenii unei tari pot spera la o viata libera. Nu pot spera la libertati, acolo unde traditiile culturale sunt mai puternice decat orice forma legislativa. Cu atat mai putin in tarile islamice. Atunci cand spun cetateni care nu au acces la o viata libera, ma refer la aceleasi femei care au strigat in Piata Tahrir si care, dupa ce totul s-a linistit, au trebuit sa se supuna din nou oranduirilor religioase si... valului Islamic, in sens simbolic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Dar tinerele din Egipt nu s-au oprit la ceea ce au facut in primavara anului trecut. La aproape un an de la "Primavara Araba", o fata a pornit o noua revolutie! Aliaa Magda Elmahdy, de 20 de ani, a postat o fotografie auto-portret in care isi expune trupul gol cu foarte multa naturalete. Aceasta fotografie in care egipteanca poarta doar o floare rosie in par, ciorapi transparenti si balerini rosii, a devenit cunoscuta in toata lumea internauta, iar in lumea islamica starneste deopotriva ura si solidaritate.

"Cand nuditatea devine ultima arma pentru protest", scrie publicatia franceza Le Nouvel Observateur, povestind despre gestul fetei din Egipt.

Vezi foto pe blogul lui Aliaa Magda Elmahdy

Cine este Aliaa Magda Elmahdy?

Aliaa Magda Elmahdy se autodescrie ca fiind atee. Ea locuieste impreuna cu prietenul ei, bloggerul Kareem Amer, care in anul 2006 a fost condamnat la patru ani de inchisoare de maxima siguranta fiindca a criticat Islamul si l-a defaimat pe fostul presedinte Hosni Mubarak.

Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

CNN a intrebat-o pe Aliaa Magda de ce a facut acest gest, provocand un val de ura in Egipt, o tara musulmana conservatoare, unde majoritatea femeilor poarta val. Nu imi e rusine ca sunt femeie intr-o societate in care femeile nu sunt nimic altceva decat obiecte sexuale, si unde sunt hartuite zi de zi de catre barbati care nu stiu nimic despre sex sau despre importanta unei femei. Fotografia este o expresie a fiintei mele si vad corpul uman ca pe cea mai buna reprezentare artistica a ei. Mi-am facut singura aceasta fotografie, cu ajutorul timer-ului de la aparatul de fotografiat. Puternicele culori rosu si negru ma inspira”, spune fata.

CNN a intrebat-o si daca are incredere in Noul Egipt pe care societatea incearca sa il construiasca. „Nu sunt optimista decat daca o revolutie sociala va avea loc. Femeile in Islam vor fi mereu obiecte de folosit acasa. Sexismul impotriva femeilor din Egipt este incredibil, dar nu plec de aici si ma voi lupta pana la capat. Multe femei poarta valul doar ca sa scape de hartuire si astfel sa poata sa mearga pe strazi (...) Multi egipteni sunt foarte discreti in ceea ce priveste sexul fiindca au fost invatati sa gandeasca ca sexul este ceva rau si murdar; de aceea nu este nimic mentionat despre ascest subiect in scoli.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Pentru majoritatea, sexul inseamna un barbat care foloseste o femeie, fara pic de comunicare intre ei doi, iar copiii sunt doar o parte a ecuatiei. Pentru mine, sexul inseamna o expresie a respectului, e pasiune pentru iubire care culmineaza sub forma de sex care face placere ambelor parti”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri