Saptamana 39 de sarcina poate fi chiar ultima, fiindca momentul in care iti poti bebelusul in brate este atat de aproape... Bebe se poate naste in orice moment, de aceea trebuie sa fii pregatita pentru a face fata oricarei situatii. Evident, o nastere in aceasta saptamana este normala, considerata a fi la termen, asadar nu-ti face probleme din caest punct de vedere.

Saptamana 39 de sarcina poate fi chiar ultima, fiindca momentul in care iti poti bebelusul in brate este atat de aproape... Bebe se poate naste in orice moment, de aceea trebuie sa fii pregatita pentru a face fata oricarei situatii. Evident, o nastere in aceasta saptamana este normala, considerata a fi “la termen”, asadar nu-ti face probleme din caest punct de vedere.

Saptamana 39 de sarcina: Cum creste bebelusul?

Bebelusul este complet dezvoltat in aceasta saptamana, plamanii sunt capabili sa respire fara ajutor medical in aer liber, inima si sistemul circulator functioneaza perfect. Intestinele micutului sunt pline cu o substanta negricioasa care va reprezenta primul scaun al bebelusului.

Acesta cantareste in medie 3,100-3,500 kg, insa greutate variaza de la bebelus la bebelus. Grasimea subcutanata este suficient dezvoltata pentru a-i asigura rezistenta la temperaturile din mediu, insa in primele luni din viata va avea nevoie de protectie, ca orice bebelus. Toate simturile ii sunt complet dezvoltate, doar creierul continua sa se dezvolte si in urmatorii ani dupa nastere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC


Sarcina pas cu pas: Cum se simte mamica?

Te simti nerabdatoare ca micutul sa vina pe lume, burtica este mare, insa nu mai cresti in greutate, ba chiar s-ar putea sa scazi putin. Sanii sunt mari si secreta deja laptele necesar hranirii bebelusului. Pentru unele mamici, mai ales pentru primipare (gravide aflate la prima sarcina), s-ar putea ca sanii sa secrete abia de la nastere.

Te simti greoaie si poate usor emotionata cu gandul la nastere, insa trebuie ca bagajul pentru spital sa fie pregatit si pus undeva la indemana, fie langa usa, fie undeva intr-un dulap. Revizuiti cursurile pentru nastere pe care le-ati facut si incercati sa aveti tot timpul telefonul langa voi pentru ca membranele se pot rupe in orice moment.

Va sugeram sa va pregatiti jurnalul de nastere. In acesta puteti trece deja multe ganduri si emotii din aceste ultime saptamani, precum si notele scrise la nastere si in primele luni de viata ale micutului. Un gest frumos ar fi sa partrati “activ” acest jurnal, in sensul ca de-a lungul vietii puteti nota evenimetele importante din viata copilului, urmand sa i-l oferiti cadou de exemplu la 18 ani.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri