Ai intrat in cea de-a patra luna de sarcina. Chiar daca pana acum nu s-a prea observat, in cursul acestei luni vei incepe sa-ti arati sarcina cu adevarat, deoarece viitorul bebe se pregateste pentru inca o crestere spectaculoasa.
Ai intrat in cea de-a patra luna de sarcina. Chiar daca pana acum nu s-a prea observat, in cursul acestei luni vei incepe sa-ti arati sarcina cu adevarat, deoarece viitorul bebe se pregateste pentru inca o crestere spectaculoasa.

Cum se dezvolta bebelusul?

Micutul masoara acum aproximativ 20 de centimetri si cantareste in jur de 200 de grame, fata de 140 de grame cat cantarea in saptamana a 15 a de sarcina… Daca stai bine sa te gandesti, e o crestere spectaculoasa in doar o saptamana.

Sistemul osos al fatului se intareste pe zi ce trece pentru a face fata greutatii pe care o are de suportat, iar pe buricele degetelor incep sa fie schitate amprentele particulare fiecarui individ.

De acum fatul are mai multa energie, se misca mult in uter, capata puteri pe zi ce trece, dar si consuma mai multe substante nutritive.

Ce se intampla cu mama?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Dupa saptamani intregi de oboseala si insomnii cauzate de schimbarile continue ce au loc in organism, te poti simti frustrata. Incearca sa faci bai confortabile si sa dormi bine, ori de cate ori ai ocazia. Dormi in mai multe pozitii in pat pentru a-ti da seama care este pozitia cea mai potrivita pentru tine. Uita de stres si de griji mai ales cand vine ora pentru culcare, altfel va fi foarte greu sa adormi.

Sfaturi utile in saptamana a 16 a de sarcina

Pentru a te asigura ca fatul primeste indeajuns sange incarcat cu substante nutritive si oxigen, atat de necesar unei cresteri armonioase si sanatoase, poti incerca sa te asezi mai mult pe partea stanga atunci cand stai in pat, pentru a evita compresia uterului pe partea dreapta.

Se poate sa incepi sa urinezi mai frecvent din saptamana a 16 a de sarcina, din cauza compresiei pe care o exercita uterul crescut in dimensiuni asupra vezicii urinare. Oricum ar fi nu prea ai ce sa faci cu privire la urinarile frecvente, trebuie doar sa tii minte ca aportul zilnic de lichide trebuie sa se mentina crescut.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Kidz iti ureaza sarcina usoara!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri