Ai intrat in cel de-al doilea trimetru al sarcinii tale incredibil, dar au mai ramas numai doua trimestre. Acum este timpul sa incepi sa-ti schimbi garderoba putin deoarece bebe creste si uterul tau se mareste in dimensiuni.
Ai intrat in cel de-al doilea trimetru al sarcinii tale… incredibil, dar au mai ramas numai doua trimestre. Acum este timpul sa incepi sa-ti schimbi garderoba putin deoarece bebe creste si uterul tau se mareste in dimensiuni.

Cum se dezvolta bebelusul?

Nazdravanul tau cantareste acum 17 grame… destul de mult pentru un ghemotoc care nici nu a facut ochisori bine. Vasele de sange ale fatului sunt bine dezvoltate si vizibile, iar inima pompeaza cam 250 de mililitri de sange pe zi. Deoarece incep sa se formeze reflexele, micutul ar putea fi surprins la ecograf sugandu-si degetul.

Ce se intampla cu mama?

Incepi sa te simti oarecum ciudat dat fiind faptului ca iei proportii, iar sarcina ta devine cat se poate de vizibila. In loc sa te concentrezi pe kilogramele pe care le acumulezi, mai bine te-ai preocupa sa ai o viata sanatoasa pentru a aduce pe lume un bebelus sanatos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Cerintele de sange la nivelul uterului cresc, asa ca si inima ta incepe sa faca mai multa treaba, pompand tot mai mult sange pe masura ce sarcina ta avanseaza. Doctorul iti poate propune dozarea alfa feto proteinei (AFP) pentru a detecta diferitele defecte de tub neural ale lui bebe.

Sfaturi utile pentru aceasta saptamana

Dieta zilnica trebuie sa contina numai alimente sanatoase, dar chiar si asa nu poti manca fara limita. Incearca sa nu depasesti 300-500 de calorii zilnic fata de ratia unei femei normale.

Citeste, intreaba medicii, asistentele, prietenele care sunt mamici despre modalitatile prin care poti naste. E util sa te acomodezi cu tot ceea ce tine de nastere din timp, pentru ca nimic sa nu te ia prin surprindere.

O idee buna ar fi sa faci burticii tale cate o poza in fiecare zi si sa pui aceste poze intr-un album de sarcina. Aceste amintiri vor fi printre cele mai placute peste ani, vazand cum a crescut burtica, si astfel si bebe, in fiecare zi a sarcinii tale.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Kidz iti doreste sarcina usoara!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri