Esti in saptamana a 10 a de sarcina a trecut ceva timp, dar mai ai de asteptat pana cand vei simti bucuria atunci cand iti vei tine pruncul in brate pentru prima data.
Esti in saptamana a 10 a de sarcina… a trecut ceva timp, dar mai ai de asteptat pana cand vei simti bucuria atunci cand iti vei tine pruncul in brate pentru prima data.

Cum se dezvolta bebelusul?

Bebelusul masoara acum aproximativ 9 centimetri si cantareste cam 14 grame… e ceva nu?

Desi fatul inca nu constientizeaza, el incepe sa se pregateasca incet, incet pentru a veni in aceasta lume. Creierul sau s-a dezvoltat, dar nu are marimea finala, iar reflexele incep sa intre in functiune.

Sistemul digestiv este dezvoltat si incepe sa functioneze… exerseaza functiile pe care ar trebui sa le indeplineasca pentru a nu intampina dificultati atunci cand bebelusul se va naste.

Ce se intampla cu mama?

Placenta incepe sa-si “intre in drepturi” si sa produca diferiti hormoni necesari sarcinii, asa ca incepi sa te simti putin mai bine ca pana acum. Diametrul abdominal creste si incepe sa se observe acest lucru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Sfaturi utile

Ingrijeste-ti cum se cuvine sarcina si nu lipsi de la consultatiile prenatale, deoarece acum exista cel mai mare risc de avort spontan. Daca doctorul te va tine sub observatie, iar tu ii vei urma intocmai sfaturile, nimic rau nu se va intampla.

Ar fi o idee buna sa reduci grasimile din alimentatie… incearca mai degraba sa consumi alimente ce contin multe proteine (cum ar fi carnea slaba), dar sunt sarace in lipide. Diversifica mesele, evita carnea grasa si prajelile. In loc de carne de porc alege vita, puiul sau pestele.

Pentru ca organismul tau sa fie sanatos si sa poata duce sarcina la termen, dar si pentru o dezvoltare normala a fatului este nevoie de calciu. Preocupa-te sa mananci alimente care contin calciu, iar daca branzeturile nu sunt pe placul tau, incearca cat mai multe si mai variate legume.

Un articol de Simona Prodanoiu

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri