9 Decembrie 2011 publicat în Sanatate 2 share-uri

Cerealele integrale includ fibre, vitamine, minerale, antioxidanti si multi alti nutrienti reprezentand un pachet nutritiv complet ce confera beneficiile de sanatate mentionate.

Cercetarea prezentata la cea de-a XI-a Conferinta Europeana de Nutritie (FENS) din Madrid demonstreaza ca oamenii care consuma mai multe cereale integrale prezinta efecte de sanatate imbunatatite, inclusiv un indice al masei corporale mai scazut, mai putina grasime abdominala si mai putine kilograme acumulate1.

Motive pentru a consuma cereale integrale

Alimentatia cu cel putin 3 portii zilnice de cereale integrale (48 de grame) este asociata cu o reducere estimata intre 20-40%2,3 a riscului de afectiuni cardiace si a anumitor forme de diabet.

Cerealele integrale includ fibre, vitamine, minerale, antioxidanti si multi alti nutrienti reprezentand un pachet nutritiv complet ce confera beneficiile de sanatate mentionate.

Profesorul Chris Seal de la Universitatea din Newcastle care a coprezidat simpozionul destinat cerealelor integrale la FENS a reliefat ca „majoritatea studiilor care se bazeaza pe observatie arata relatii de inversiune semnificative intre introducerea in alimentație a cerealelor integrale si stimulii unor boli cardiace sau a unor forme de diabet. Cercetarea este in prezent pe cale sa releve exact modul in care alimentatia mai bogata in cereale integrale poate produce aceste efecte. Exista un anumit numar de functii in organism ce pot fi influentate in mod pozitiv si care in final conduc la beneficiile generale”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Numeroase tari au recomandat consumul de cereale integrale in strategiile lor de regim alimentar, datorita cresterii dovezilor asupra importantei inlocuirii cerealelor procesate cu cereale integrale, ca parte a unei diete sanatoase.

Odata cu cresterea ratei obezitatii, afectiunilor cardiace si formelor de diabet este important sa sporim gradul de constientizare al pasilor simpli pentru a creste alimentatia cu cereale integrale, de exemplu, prin introducerea in dieta a micului dejun cu cereale integrale.

Simpozionul FENS, chestiuni legate de cerealele integrale: mecanism si noi priviri introspective, a fost organizat de catre Forumul HEALTHGRAIN.

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri