12 Octombrie 2011 publicat în Sanatate 37 share-uri

Toamna trebuie sa acordam tenului o ingrijire speciala. Printre afectiunile a caror tratare este recomandata toamna se numara acneea rozacee, keratozele seboreice, pigmentarea pielii.

Toamna este un sezon in care pielea trebuie ajutata sa se regenereze dupa excesele solare din timpul verii pentru a fi, apoi, pregatita sa faca fata gerului. De asemenea, datorita umiditatii crescute si a faptului ca ne imbracam mai gros pielea se usuca. Toamna puteti incepe tratamentele laser sau cele de peeling, va puteti trata vinisoarele vizibile, pilozitatea in exces si multe altele pentru ca scade intensitatea luminoasa si riscul vindecarii vicioase.

Toamna bronzul dispare, iar tenul are nevoie de masuri atente de ingrijire prin care sa isi recapete elasticitatea si stralucirea. Chiar daca soarele nu mai are aceeasi intensitate si in acest sezon este nevoie de protectie solara si hidratare regulata. De asemenea, toamna este indicat sa incepeti tratamentele de infrumusetare cu termen lung”, afirma doamna doctor Mihaela Leventer, fondator DermaStyle.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL

Ce afectiuni tratam incepand din toamna:

1. Acneea rozacee

Se caracterizeaza prin cuperoza si cosuri si se agraveaza datorita fluctuatiilor de temperatura, ca de exemplu schimbarile cald-rece dintre interior si exterior din acest sezon. Tratametul recomandat este cel cu dye laser Perfecta care inchide vinisoarele dilatate. Fotoprotectia este importanta atat inainte cat si dupa tratament.

2. Keratozele seboreice

Apar, de obicei, pe fata, scalp dar si pe decolteu, pliu submamar si se datoreaza excesului de keratina in pori. La suprafata pielii, au aspectul unor depozite cafenii, aspre, friabile, uneori mari si reliefate, alteori mici si plane.

Pacientii cu astfel de leziuni pot fi tratati prin chiuretare sau cauterizare, sezonul de toamna fiind ideal pentru aceste tratamente. Ranile se vindeca usor cd scade nivelul de transpiratie.

3. Pigmentarea pielii

Soarele favorizeaza aparitia petelor maronii pe ten. In reducerea colorarii neuniforme a pielii se recomanda tratamentele laser cu lumina fractionata, Fraxel fiind aparatul cu cele mai bune rezultate.

Toamna este, de asemenea, cel mai bun moment sa mergeti cu alunitele la control. Asa puteti afla ce efect au avut razele soarelui asupra lor, sa le verificati dimensiunea si caracteristicile.
Informatii oferite de specialistii de la DermaStyle

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri