21 Septembrie 2011 publicat în Sanatate 5 share-uri

Indiferent de anotimp, natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru o alimentatie echilibrata. Toamna, strugurii, merele, perele, gutuile si prunele ne ajuta sa ne pastram o silueta demna de invidiat.

Strugurii

Desi sunt unele dintre cele mai dulci fructe, boabele de strugure contin extraordinar de putine calorii si nici macar de un gram de grasimi per ciorchine. Mai mult, strugurii sunt bogati in antioxidanti, vitamina A si K. Totusi, Substanta minune a strugurilor este resveratrolul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si foarte eficient pentru circulatia sangvina (reducand astfel aspectul de coaja de portocala). Diuretic natural, acest fruct stimuleaza digestia, previne retentia de apa in organism si asigura o buna functionare a rinichilor.

Trebuie retinut faptul ca organismul persoanelor cu un colon sensibil nu suporta usor semintele si pielea bobului de strugure. Indicat pentru ele este sucul din acest fruct.

Merele

Privite ca fructele traditionale ale toamnei si preferate de majoritatea oamenilor, merele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe. Fiind bogate in vitamine, pectine, antioxidanti, fibre si minerale, au numeroase efecte benefice asupra organismului uman reducand colesterolul, regland tranzitul intestinal, accelerand arderea grasimilor si hidratand.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Dieta cu mere este pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Ea a fost descoperita de medicul nutritionist de origine americana Tammi Flynn atunci cand una dintre pacientele ei nu reusea sa slabeasca. Ce idee i-a dat? Sa manance un mar inainte de fiecare masa a zilei. Rezultatele au fost spectaculoase.

Perele

Dintre toate fructele, perele sunt cele care au cel mai scazut continut glicemic. De asemenea, ele asigura sanatatea colonului, aduc o importanta cantitate de fibre in organism si potolesc senzatia de foame, asigurand o satietate indelungata. Nu numai ca sunt recomandate de nutritionisti in dietele de slabire, dar sunt si foarte sanatoase. Ele scad nivelul colesterolului, reduc stresul, inlatura constipatia si cresc imunitatea organismului.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri