18 August 2011 publicat în Sanatate 174 share-uri

1, 2, 3, 4... iata 10 motive plauzibile pentru a introduce berea in alimentatia de zi cu zi: nu ingrasa, rehidrateaza dupa efort fizic, reduce riscul formarii pietrelor la rinichi, reduce riscul de aparitie al bolii Parkinson, creste nivelul de 'colesterol bun', contine antioxidanti, contine siliciu, contine vitamina B12, este o sursa de fibre.

Comunicat de presa al Asociatiei Berarii Romaniei

Nu ingrasa

Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml in cazul celei cu alcool si doar 17 kcal la 100 ml in cazul celei fara alcool -, berea este acuzata pe nedrept de cresterea in greutate. Ce trebuie avut in vedere insa este mentinerea unui stil de viata sanatos care sa presupuna o dieta organizata, fara un consum de alimente hipercalorice.

Rehidrateaza dupa efort fizic

Cercetatorii spanioli de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Granada si cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid au decis: consumul responsabil de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de a ne rehidrata dupa efort fizic.

Compozitia si caracteristicile sale senzoriale recomanda berea ca pe o bautura adecvata pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiratie, facilitand recuperarea dupa exercitiul fizic, mai ales atunci cand se realizeaza intr-un mediu calduros.

Berea furnizeaza organismului elemente care inlocuiesc pierderile ocazionate de exercitiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B si antioxidantii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Andreea Bălan și Andreea Antonescu, mesaje după finala America Express. Artistele au pierdut marele premiu: „Am luptat cot la cot”

Incluzand in compozitia sa 93% apa, berea se caracterizeaza printr-un efect racoritor si puterea de a reduce senzatia de sete.

Reduce riscul formarii pietrelor la rinichi

Berea are un continut redus de calciu si este bogata in magneziu, ceea ce ajuta la protejarea impotriva formarii pietrelor la bila si la rinichi.

Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a fost recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. In acest sens, un rol l-ar putea avea aportul crescut de apa, care are drept rezultat formarea si excretia de urina (diureza).

Reduce riscul de aparitie al bolii Parkinson

Boala Parkinson este o boala neurodegenerativa raspandita care afecteaza persoanele peste 50 de
ani. Mai multe studii au aratat ca berea consumata in cantitati moderate si alti cativa factori ai stilului de viata se asociaza unui risc scazut de dezvoltare a bolii Parkinson.

10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri